Incze László Céhtörténeti Múzeum - Incze László Céhtörténeti Múzeum

Incze László Céhtörténeti Múzeum

» A kantai rajziskola évzáró kiállítása a múzeumban

A kantai rajziskola évzáró kiállítása a múzeumban - A Nagy Mózes Líceum rajztagozatának évzáró kiállítása idén is újra megrendeződik. A megnyitóra 2013. május 24-én, pénteken délután 17 órától kerül sor az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében.Az év végi tárlaton a rajziskolás diákok grafika munkái gazdag és színes anyaggal örvendeztetik meg a látogatókat.Bakó Kinga grafika szakos tanárnő diákjai több pályázati felkérésre is válaszoltak ebben a tanévben. Színes rajzokkal és grafikákkal mind a négy évfolyam pályázott.A kiállításra kerülő munkák fantáziarajzok, iniciálék, monogramok, szövegillusztrációk, művészettörténeti alkotások másolata és átdolgozása, természeti formákkal gazdagított kompozíciók, történelmi események- és ünnepek ihlette témák.Festészetből Koszta Ervin tanár úr vezetésével a diákok első ízben próbálkoztak a vászonra való festéssel, ugyanis néhány éve csupán préselt fára volt lehetőség festeni.Vetró András vezetésével szobrászatból gipsz és agyag munkák kerülnek kiállításra. A témákat tekintve láthatunk ülő figurákat, fantáziaállatokat, meseillusztrációkat, maszkokat, valamint az iskola fennállásának 333. évfordulójára készült alkotásokat. A kiállítás megnyitójára május 24-én, péntek délután kerül sor, amelyet az elballagó VIII. osztályos diákok kis előadása teszi színessé, ugyanakkor fellép az iskola kórusa is, Pakó László zenetanár irányításával.A tárlat június 14-ig látogatható.

A Nagy Mózes Líceum rajztagozatának évzáró kiállítása idén is újra megrendeződik.
A megnyitóra 2013. május 24-én, pénteken délután 17 órától kerül sor az Incze László Céhtörténeti Múzeum időszakos kiállítótermében.

Az év végi tárlaton a rajziskolás diákok grafika munkái gazdag és színes anyaggal örvendeztetik meg a látogatókat.
Bakó Kinga grafika szakos tanárnő diákjai több pályázati felkérésre is válaszoltak ebben a tanévben. Színes rajzokkal és grafikákkal mind a négy évfolyam pályázott.

A kiállításra kerülő munkák fantáziarajzok, iniciálék, monogramok, szövegillusztrációk, művészettörténeti alkotások másolata és átdolgozása, természeti formákkal gazdagított kompozíciók, történelmi események- és ünnepek ihlette témák.

Festészetből Koszta Ervin tanár úr vezetésével a diákok első ízben próbálkoztak a vászonra való festéssel, ugyanis néhány éve csupán préselt fára volt lehetőség festeni.

Vetró András vezetésével szobrászatból gipsz és agyag munkák kerülnek kiállításra. A témákat tekintve láthatunk ülő figurákat, fantáziaállatokat, meseillusztrációkat, maszkokat, valamint az iskola fennállásának 333. évfordulójára készült alkotásokat.

A kiállítás megnyitójára május 24-én, péntek délután kerül sor, amelyet az elballagó VIII. osztályos diákok kis előadása teszi színessé, ugyanakkor fellép az iskola kórusa is, Pakó László zenetanár irányításával.

A tárlat június 14-ig látogatható.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!