Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete - Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

Kézdivásárhelyi Nők Egyesülete

» A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai bekerültek a Magyar Kézművesség 2012-es katalógusába

A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai bekerültek a Magyar Kézművesség 2012-es katalógusába - Most a nyár folyamán jelent meg a Magyar Művészeti Akadémia kiemelt támogatásával a 'Magyar Kézművesség 2012' című katalógus-könyv, amelyben 250 kézműves alkotás szerepel.A katalógus a Magyar kézművesség és A víz világa - kézműves szemmel címmel meghirdetett pályázat munkáiból rendezett kiállítás alkalmából adódott ki.Professor emeritus Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a katalógus beköszöntőjében így ír:'Örömmel írom le régi meggyőződésemet, hogy ameddig népről beszélhetünk, addig a népművészet, a kézművesség fontossága sem csökkenhet. S bár sok helyütt a világon a népművészetet, mint az elmúlt idők műfaját tartják számon, Istennek hála Magyarországon élő népművészekről beszélhetünk, ami igazi hungarikum.' ... 'A Magyar Kézművességért alapítvány elmúlt években rendezett gyönyörűséges gyűjteményes kiállításai és rendszeresen megjelenő katalógus-könyvek erre tagadhatatlan bizonyítékok.'Idén minket is, a Nők Egyesületének tagjait is meghívott, a Szentendre testvérvárosunkban élő, Dévai Éva barátunk, aki felpártolta pár kézimunkánk kiállításon való bemutatását, a pályadíj kifizetését és egy katalógussal is megajándékozott.Nagy örömünkre két nőegyesületi tagunk munkája is bekerült a katalógusba, amelyben felmérhetetlen népművészeti kincs van megörökítve. Bagoly Erzsébet a Honvágy című makramé pályamunkájával, Sylvester Ibolya egy kézdivásárhelyi jellegű régi hímzéses kézimunkával került be ezen értékes gyűjteményes könyvbe.Az ősz folyamán be szeretnénk indítani egy varrótanfolyamot, ahol a fiataloknak szeretnénk megtanítani a helyi jellegű varrásmintákat. Hátha majd közülük is kikerülnek a hagyományőrző munkafolytatók, akik az elkövetkező katalógusokban is megmutathatják a székely kézművesség csodálatos világát újra, meg újra.Köszönjük Dévai Évának a lehetőséget és a benevező tagjainknak a kiállításra küldött munkákat.Fülöp Magdolna.

Most a nyár folyamán jelent meg a Magyar Művészeti Akadémia kiemelt támogatásával a "Magyar Kézművesség 2012" című katalógus-könyv, amelyben 250 kézműves alkotás szerepel.
A katalógus a Magyar kézművesség és A víz világa - kézműves szemmel címmel meghirdetett pályázat munkáiból rendezett kiállítás alkalmából adódott ki.
Professor emeritus Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a katalógus beköszöntőjében így ír:
"Örömmel írom le régi meggyőződésemet, hogy ameddig népről beszélhetünk, addig a népművészet, a kézművesség fontossága sem csökkenhet. S bár sok helyütt a világon a népművészetet, mint az elmúlt idők műfaját tartják számon, Istennek hála Magyarországon élő népművészekről beszélhetünk, ami igazi hungarikum." ... "A Magyar Kézművességért alapítvány elmúlt években rendezett gyönyörűséges gyűjteményes kiállításai és rendszeresen megjelenő katalógus-könyvek erre tagadhatatlan bizonyítékok."
Idén minket is, a Nők Egyesületének tagjait is meghívott, a Szentendre testvérvárosunkban élő, Dévai Éva barátunk, aki felpártolta pár kézimunkánk kiállításon való bemutatását, a pályadíj kifizetését és egy katalógussal is megajándékozott.
Nagy örömünkre két nőegyesületi tagunk munkája is bekerült a katalógusba, amelyben felmérhetetlen népművészeti kincs van megörökítve. Bagoly Erzsébet a Honvágy című makramé pályamunkájával, Sylvester Ibolya egy kézdivásárhelyi jellegű régi hímzéses kézimunkával került be ezen értékes gyűjteményes könyvbe.

Az ősz folyamán be szeretnénk indítani egy varrótanfolyamot, ahol a fiataloknak szeretnénk megtanítani a helyi jellegű varrásmintákat. Hátha majd közülük is kikerülnek a hagyományőrző munkafolytatók, akik az elkövetkező katalógusokban is megmutathatják a székely kézművesség csodálatos világát újra, meg újra.

Köszönjük Dévai Évának a lehetőséget és a benevező tagjainknak a kiállításra küldött munkákat.
Fülöp Magdolna.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!