Kézdivásárhelyi Kosárlabda - Kézdivásárhelyi Kosárlabda

Kézdivásárhelyi Kosárlabda

» A KSE kiválóságai Pécsi Ratgeber Kosárlabda Akadémián

A KSE kiválóságai Pécsi Ratgeber Kosárlabda Akadémián - A KSE első ligából való váratlan visszalépése után a játékosok kénytelenek voltak új klub után nézni. Az idegenek közül Kelly Keil már nem utazott Kézdivásárhelyre, Danielle Walker és Mihaela Mihai Marosvásárhelyre igazolt, az itthoniak közül pedig Lénárt Paula és Domokos Réka is ajánlatot kapott a pécsi Ratgeber Kosárlabda Akadémiától, hogy ott folytassák kosaras pályafutásaikat. Előbb a Demeter lányok, aztán csütörtökön Paula és Réka is Pécsre utazott, hogy szerencsét próbáljanak a Magyarország leghíresebb utánpótlás nevelő központjában.Pécsről azt kell tudni, hogy a női kosárlabda fellegvára, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, háromszor bejutott az Euroliga Final Four döntőjébe. Az utóbbi években a Pécs első számú csapata a rossz management miatt nagy adósságokat halmozott fel, emiatt a város már nem szándékozta támogatni, így frissen első ligába PEAC a csapata lett a kedvezményezett csapat. A magyar bajnokságon kívül a klub benevezett az Adriai Ligába is, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzen. A Pécsi Tudomány Egyetem csapata szorosan együttműködik a Ratgeber Kosárlabda Akadémiával és együtt egy hosszútávú tervet dolgoztak ki, éspedig azt, hogy összeszedik Magyarországról és környékéről a fiatal kosaras tehetségeket, 3-4 évet dolgoznak velük, aztán rájuk alapozva lehetőleg minnél kevesebb külföldivel ismét Euróligás csapatot építenének. Ebbe a képbe kellettek a kézdivásárhelyi lányok is. Részükre ez egy óriási lehetőség lehet, hiszen kitűnő körülmények között és a legjobb szakemberek irányításával nemzetközi szintű kosarasok lehetnek - csupán rajtuk múlik. Az első ligás felnőtt csapattal edzenek és játéklehetőségük lesz az első és a második ligás csapatban is.A lányok 3-4 évre írtak alá szerződést, ösztöndíjat fognak kapni és ha majd úgy döntenek egyetemi tanulmányaikat is itt folytathassák (Pécs a legrégebbi és az egyik legnagyobb egyetemi központ). A klub elvállaja, hogy ha maradnak tovább, az ellátásuk mellett az egyetemi tandíjuk 80%-át is finanszírozza.Hajra lányok és ki tudja talán 3-4 év múlva a pécsi Euroligás csapat gerince kézdivásárhelyi lesz? Úgy legyen!

A KSE első ligából való váratlan visszalépése után a játékosok kénytelenek voltak új klub után nézni. Az idegenek közül Kelly Keil már nem utazott Kézdivásárhelyre, Danielle Walker és Mihaela Mihai Marosvásárhelyre igazolt, az itthoniak közül pedig Lénárt Paula és Domokos Réka is ajánlatot kapott a pécsi Ratgeber Kosárlabda Akadémiától, hogy ott folytassák kosaras pályafutásaikat. Előbb a Demeter lányok, aztán csütörtökön Paula és Réka is Pécsre utazott, hogy szerencsét próbáljanak a Magyarország leghíresebb utánpótlás nevelő központjában.
Pécsről azt kell tudni, hogy a női kosárlabda fellegvára, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, háromszor bejutott az Euroliga Final Four döntőjébe. Az utóbbi években a Pécs első számú csapata a rossz management miatt nagy adósságokat halmozott fel, emiatt a város már nem szándékozta támogatni, így frissen első ligába PEAC a csapata lett a kedvezményezett csapat. A magyar bajnokságon kívül a klub benevezett az Adriai Ligába is, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzen. A Pécsi Tudomány Egyetem csapata szorosan együttműködik a Ratgeber Kosárlabda Akadémiával és együtt egy hosszútávú tervet dolgoztak ki, éspedig azt, hogy összeszedik Magyarországról és környékéről a fiatal kosaras tehetségeket, 3-4 évet dolgoznak velük, aztán rájuk alapozva lehetőleg minnél kevesebb külföldivel ismét Euróligás csapatot építenének. Ebbe a képbe kellettek a kézdivásárhelyi lányok is. Részükre ez egy óriási lehetőség lehet, hiszen kitűnő körülmények között és a legjobb szakemberek irányításával nemzetközi szintű kosarasok lehetnek - csupán rajtuk múlik. Az első ligás felnőtt csapattal edzenek és játéklehetőségük lesz az első és a második ligás csapatban is.
A lányok 3-4 évre írtak alá szerződést, ösztöndíjat fognak kapni és ha majd úgy döntenek egyetemi tanulmányaikat is itt folytathassák (Pécs a legrégebbi és az egyik legnagyobb egyetemi központ). A klub elvállaja, hogy ha maradnak tovább, az ellátásuk mellett az egyetemi tandíjuk 80%-át is finanszírozza.
Hajra lányok és ki tudja talán 3-4 év múlva a pécsi Euroligás csapat gerince kézdivásárhelyi lesz? Úgy legyen!

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!