„A kereszténység megtanította minden ember egyenlőségét, fajra, bőrszínre, társadalmi osztályra, foglalkozásra való tekintet nélkül. Tudatosította a munka méltóságát, a lelki értékek elsőbbségét, amelyek egyedül képesek arra, hogy meg- nemesítsék az embert”.

A Kultika egy hosszú távú projekt melynek kifutását több évre terveztük. Alapvető célja, hogy visszahozza a közbeszédbe a keresztény erkölcs és életforma alapvető gondolatait. Legfőképp azt, hogy ez a dolog túlmutat a napi politikán, hogy nem bűn, nem szégyen arról beszélni, s hogy bármi is történt az elmúlt sok-sok évtizedben, kultúránk, erkölcsünk a világ eme részén gyökereiben még mindig keresztény. Fellelhető mindennapjainkban, csupán észre kell vennünk, s fel kell vállalnunk. Szeretnénk válaszokat kapni arra, hogy vesztesei, túlélői, vagy nyertesei leszünk egy változó világnak?

A nemrég született Kultika az erdélyi magyar sajtópalettán markáns helyet kíván elfoglalni. Az egész projekt, célja, hogy az írástudók felelősségével megszólítva az értelmiséget éppúgy, mint a falvak népét, az egyházakat ugyanúgy mint az ifjúságot, olyan újfajta egységet kovácsoljon, amelyet a felebaráti szeretet, az egymásért levés/tevés empatikus alapmagatartása vezérel, egymásrautaltságunk, közösségi tenniakarásunk, jövőbe vetett hitünk igazgat.

Szeretettel és barátsággal meghívjuk Önt és kedves családtagjait, a KULTIKA című folyóírat első két lapszámának bemutatójára!

Helyszín: Csíkszereda, Csíki Székely Múzeum, belső udvar /
Sepsiszentgyörgy, Székely Nemzeti Múzeum, udvartér

Időpont: 2020. július 16-a, csütörtök, 16:00 - 18:00 óra /
2020. július 17-e, péntek, 16:00 - 18:00 óra