Zöld Nap Egyesület

» A legeredetibb díjjal térhettek haza

A legeredetibb díjjal térhettek haza - Augusztus 31-én az ASIMCOV negyedik alkalommal szervezett pityókafesztivált a céhes városban. A versenyre idén 15 csapat (hat kézdivásárhelyi) nevezett be. A Zöld Nap Egyesület csapata a legeredetibb díjjal térhetett haza.A szervezők az idén előző évektől eltérően új helyszínen a Molnár Józsiás parkban állították fel a sátrakat. Összességében több száz háromszéki látogatott ki a szabadtéri rendezvényre.A több főből álló zsűri pontozta a benevező csapatok öltözetét, jó hangulatot, a hozzávalók előkészítését, az ételkészítést és az asztaldíszítést is. Az előzetesen benevezők számára a 'házi feladat' a közös krumpli kompozíciók elkészítése volt, melyek receptjét nem határozták meg. A csapatok otthonról hozták a hidegtálakat, a házikenyeret, a savanyúságot, a fűszert, az ásványvizet, a pálinkát, a bort és az asztaldíszítést.A Zöld Nap Egyesület főszakács szerepét Gema Puerma Castillo a szervezet spanyol EVS önkéntese töltötte be. Segítői pedig Márton Károly, Emmanuelle Baillet és Szabó Attila voltak. A csokoládés burgonya tortát desszertnek Derzsi Katalin készítette el ínycsiklandozó módon. A zöldek a legeredetibb díjjal gazdagodtak. A fődíjat pedig a tavalyi győztes Kézdivásárhelyi Nõk Egyesülete vihette el.Szerző: Ráduly Attila

Augusztus 31-én az ASIMCOV negyedik alkalommal szervezett pityókafesztivált a céhes városban. A versenyre idén 15 csapat (hat kézdivásárhelyi) nevezett be. A Zöld Nap Egyesület csapata a legeredetibb díjjal térhetett haza.

A szervezők az idén előző évektől eltérően új helyszínen a Molnár Józsiás parkban állították fel a sátrakat. Összességében több száz háromszéki látogatott ki a szabadtéri rendezvényre.

A több főből álló zsűri pontozta a benevező csapatok öltözetét, jó hangulatot, a hozzávalók előkészítését, az ételkészítést és az asztaldíszítést is. Az előzetesen benevezők számára a "házi feladat" a közös krumpli kompozíciók elkészítése volt, melyek receptjét nem határozták meg. A csapatok otthonról hozták a hidegtálakat, a házikenyeret, a savanyúságot, a fűszert, az ásványvizet, a pálinkát, a bort és az asztaldíszítést.
A Zöld Nap Egyesület főszakács szerepét Gema Puerma Castillo a szervezet spanyol EVS önkéntese töltötte be. Segítői pedig Márton Károly, Emmanuelle Baillet és Szabó Attila voltak. A csokoládés burgonya tortát desszertnek Derzsi Katalin készítette el ínycsiklandozó módon. A zöldek a legeredetibb díjjal gazdagodtak. A fődíjat pedig a tavalyi győztes Kézdivásárhelyi Nõk Egyesülete vihette el.

Szerző: Ráduly Attila

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!