A madár él - Baász Imre – tanútörténetek és a nyomtatás gondolata - csoportos kiállítás a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben.

A sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér tisztelettel meghívja Önt A madár él / Baász Imre - tanútörténetek és a nyomtatás gondolata című csoportos kiállítás megnyitójára, 2022. október 5-én, szerdán 19 órára.

A vendégeket köszönti: Ferencz S. Apor, a Székelyföldi Grafikai Biennálé kurátora. A megnyitón beszél: Gajzágó Márton és Miklósi Dénes.

Baász Imre hagyománya gyakorlati, alkalmazott jellege által fontos része a közelmúlt történetének; ezt megfogalmazva haladható meg a mai deklaratív szint. A kiállítás egy Baász Imre portrét próbál meg összerakni, kiegészítve az ehhez a szellemi tradícióhoz tartozó kortárs művészeti projektekkel.

Hozzájárultak: Baász-Szigeti Pálma, Bárdi Nándor, Bíró Gábor, Ioan Bunuș, Damokos Csaba, Elekes Károly, Gajzágó Márton, Ion Grigorescu, Kiss Jenő, Kopacz Attila, Simon Gábor, Ütő Gusztáv

Résztvevő művészek: Adorjáni Márta, Răzvan Anton, Claudiu Cobilanschi, Csala Hermina, Koter Vilmos, Miklós Szilárd, Miklósi Dénes, Cătălina Nistor, Öllerer Áron

A kiállítást Miklósi Dénes és Koter Vilmos képzőművészek, valamint a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér munkatársai rendezték.
HELYSZÍN: MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér (Szabadság tér 2., Sepsiszentgyörgy, Románia)
A kiállítás 2022. december 2-ig látogatható, hétfő és ünnepnapok kivételével, naponta 11-19 óra között.

Az kiállítás része a 7. Székelyföldi Grafikai Biennálénak.

Bővebben: www.magma.ro