Gyűjtemények Háza - Gyűjtemények Házá - Hobbi Cserebere Klub

Gyűjtemények Házá - Hobbi Cserebere Klub

» A Magyar Művészetért Ex Libris díj átadási ünnepsége

A Magyar Művészetért Ex Libris díj átadási ünnepsége - A kézdivásárhelyi Gyűjtemények Háza szeretettel vár mindenkit a Dr.  Gubcsi Lajos Magyar Művészetért Ex Libris díja átadási ünnepségére, 2014. július 5-én szombaton 17 órára.

Ex Libris Díjban részesül a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi tagszervezete. A díjat az alapító, Gubcsi Lajos adja át. Az alapító nagyra becsüli azt a bátor elszántságot, amellyel a fiatalok őrzik a két székely zászlót Kézdivásárhely főterén Ez volt a díjazás kiváltó oka.
A mélyebb és általános ok pedig az, amit a fiatal székely egyesülések, köztük a Hatvannégy Vármegye tagjai tesznek Erdély, Székelyföld – remélt autonóm - önállóságáért.

'Az új generáció felelőssége hatalmas – ne engedjék meg azt, amit az előttük járók elviselni kényszerültek: a megfosztást az igazi, autonóm önállóságtól. Ez ugyanis elemi, emberi, európai jog, elvehetetlen, bár elvették. S mert elvették, vissza kell venni. Erre mutat a kézdivásárhelyi fiatalok elszántsága' - indokolta a díjazást Gubcsi Lajos, A Magyar Művészetért Díjrendszer alapító elnöke. E percben is lobognak a zászlók a főtéren, a zászlók, amelyeket két hete eltávolíttattak a hatóságok, de 'a fiúk' újra felhúzták. Hajrá!

Fotó:
https://www.facebook.com/hvimkezdivasarhely

A kézdivásárhelyi Gyűjtemények Háza szeretettel vár mindenkit a Dr. Gubcsi Lajos Magyar Művészetért Ex Libris díja átadási ünnepségére, 2014. július 5-én szombaton 17 órára. Ex Libris Díjban részesül a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom kézdivásárhelyi tagszervezete. A díjat az alapító, Gubcsi Lajos adja át. Az alapító nagyra becsüli azt a bátor elszántságot, amellyel a fiatalok őrzik a két székely zászlót Kézdivásárhely főterén Ez volt a díjazás kiváltó oka. A mélyebb és általános ok pedig az, amit a fiatal székely egyesülések, köztük a Hatvannégy Vármegye tagjai tesznek Erdély, Székelyföld – remélt autonóm - önállóságáért. "Az új generáció felelőssége hatalmas – ne engedjék meg azt, amit az előttük járók elviselni kényszerültek: a megfosztást az igazi, autonóm önállóságtól. Ez ugyanis elemi, emberi, európai jog, elvehetetlen, bár elvették. S mert elvették, vissza kell venni. Erre mutat a kézdivásárhelyi fiatalok elszántsága" - indokolta a díjazást Gubcsi Lajos, A Magyar Művészetért Díjrendszer alapító elnöke. E percben is lobognak a zászlók a főtéren, a zászlók, amelyeket két hete eltávolíttattak a hatóságok, de "a fiúk" újra felhúzták. Hajrá! Fotó: https://www.facebook.com/hvimkezdivasarhely

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!