Zöld Nap Egyesület

» A Nemere Útján bicikliztek

A Nemere Útján bicikliztek - Július utolsó vasárnapján a Zöld Nap Egyesület biciklitúrát szervezett az elmúlt években kialakított Nemere Útján.

Az eseményen készült fotók az egyesület facebook adatlapján tekinthetőek meg.

A kézdivásárhelyi Sinkovits Stadion előtt találkozott az 58 fős csapat. Szokás szerint a zöldek az idei harmadik kerékpártúrát is honismereti túrának szervezték.
A Nemere Útján ki-ki hajtósabb tempóban, ki-ki kényelmesebben, társával beszélgetve tekert. Közben gyönyörködtek az egyes kanyarokban elénk táruló növényzet látványában. Az idő éppen kerékpártúrának „lett teremtve”: napsütés, kellemes szellő, 27-30 fok.
A kerékpárosok minden érintett településen kis pihenőt tartottak, megnézve a látnivalókat. Így történt ez Gelencén is ahol, a nagyközségre érve Pákó Ilona gelencei lakos kalauzolásával a csapat megismerhette a falu történetét megtekintve a Szent Imre római katolikus templomot. A templom a Szent László legendáját ábrázoló freskóiról és 1628-ban készült kazettás mennyezetéről híres. Az egy napos bringázás alkalmával a túracsapat megtekintette a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum kollekcióinak tárgyait és a székelypetőfalvi Fortyogó-fürdőt is. Több érintett település (székelytamásfalvi, székelypetőfalvi, kézdivásárhelyi) ásványvizeit megkóstolva tették meg a tekergők a 60 km-es távot.
A szervezők augusztusban egy kétnapos túrával folytatják.

Az útvonalról bővebben az erre a célra létrehozott (nemere.zoldnap.info) portálon kaphat információt.

Fotó: Bíró Levente és Vajna László
Szerző: Ráduly Attila

Július utolsó vasárnapján a Zöld Nap Egyesület biciklitúrát szervezett az elmúlt években kialakított Nemere Útján. Az eseményen készült fotók az egyesület facebook adatlapján tekinthetőek meg. A kézdivásárhelyi Sinkovits Stadion előtt találkozott az 58 fős csapat. Szokás szerint a zöldek az idei harmadik kerékpártúrát is honismereti túrának szervezték. A Nemere Útján ki-ki hajtósabb tempóban, ki-ki kényelmesebben, társával beszélgetve tekert. Közben gyönyörködtek az egyes kanyarokban elénk táruló növényzet látványában. Az idő éppen kerékpártúrának „lett teremtve”: napsütés, kellemes szellő, 27-30 fok. A kerékpárosok minden érintett településen kis pihenőt tartottak, megnézve a látnivalókat. Így történt ez Gelencén is ahol, a nagyközségre érve Pákó Ilona gelencei lakos kalauzolásával a csapat megismerhette a falu történetét megtekintve a Szent Imre római katolikus templomot. A templom a Szent László legendáját ábrázoló freskóiról és 1628-ban készült kazettás mennyezetéről híres. Az egy napos bringázás alkalmával a túracsapat megtekintette a zabolai Csángó Néprajzi Múzeum kollekcióinak tárgyait és a székelypetőfalvi Fortyogó-fürdőt is. Több érintett település (székelytamásfalvi, székelypetőfalvi, kézdivásárhelyi) ásványvizeit megkóstolva tették meg a tekergők a 60 km-es távot. A szervezők augusztusban egy kétnapos túrával folytatják. Az útvonalról bővebben az erre a célra létrehozott (nemere.zoldnap.info) portálon kaphat információt. Fotó: Bíró Levente és Vajna László Szerző: Ráduly Attila

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!