Zöld Nap Egyesület

» A Nemere Utján bringáztak

A Nemere Utján bringáztak - A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület július 7.-én biciklitúrát szervezett a céhes városból a tavaly átadott Nemere Útján.A kerékpártúrák célja a vidék ismertté tétele és az út konkrét használata. Gyönyörű időben, pazar helyeken tekertek 45 kilométert.A Nemere Útját a kivitelezők partnereikkel karöltve azzal a céllal hozták létre, hogy feltárja és ismertesse Felső-Háromszék természeti- kulturális értékeit és hagyományait. Az útvonal 30 ásványvízforrást, és 78 kiemelkedő épületet érintve 230 kilométeren át vezet végig Kézdiszék és Orbaiszék mintegy 50 településén. A 24 bringás reggel 8 órakor kezükben a Nemere Útja kézdiszéki kiadvánnyal indultak útnak a Sinkovits stadion elől. A 32 oldalas ingyenes füzet a világhálón online lapozgatható. A C jelzéseket követve Kézdiszentlélek után Kézdikővárt érintették, majd Torja, Futásfalva, Ikafalva, Csernáton és Kézdivásárhely érintésével zárták a túrát.Médiatámogatók : Profi Rádió, Erdély.ma, Transindex, Pluszportál, Székely Újság, Kezdi.info, Székely Hirmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, HáromszékSzerző: Ráduly AttilaFotó: Ieva Brikmanehttp://zoldnap.info/web/nemere-utjan-bringaztak

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület július 7.-én biciklitúrát szervezett a céhes városból a tavaly átadott Nemere Útján.
A kerékpártúrák célja a vidék ismertté tétele és az út konkrét használata. Gyönyörű időben, pazar helyeken tekertek 45 kilométert.
A Nemere Útját a kivitelezők partnereikkel karöltve azzal a céllal hozták létre, hogy feltárja és ismertesse Felső-Háromszék természeti- kulturális értékeit és hagyományait. Az útvonal 30 ásványvízforrást, és 78 kiemelkedő épületet érintve 230 kilométeren át vezet végig Kézdiszék és Orbaiszék mintegy 50 településén. A 24 bringás reggel 8 órakor kezükben a Nemere Útja kézdiszéki kiadvánnyal indultak útnak a Sinkovits stadion elől. A 32 oldalas ingyenes füzet a világhálón online lapozgatható. A C jelzéseket követve Kézdiszentlélek után Kézdikővárt érintették, majd Torja, Futásfalva, Ikafalva, Csernáton és Kézdivásárhely érintésével zárták a túrát.


Médiatámogatók : Profi Rádió, Erdély.ma, Transindex, Pluszportál, Székely Újság, Kezdi.info, Székely Hirmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Szerző: Ráduly Attila
Fotó: Ieva Brikmane

http://zoldnap.info/web/nemere-utjan-bringaztak

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!