November 22-én az Iskola Másként hét keretében a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Főgimnázium meghívásának eleget téve a Zöld Nap Egyesület törökországi ESC önkéntese és a szervezet elnöke Ráduly Attila egy több órás interaktív tevékenységet tartottak. Többek között a hazai, nemzetközi önkéntességről (Európai Szolidaritási Testület) és Törökországról kaptak bővebb információt a hallgatók. Az eseményen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

A beszélgetést az idén nyáron indult Be Active Be Green projekt bemutatásával kezdődött. Ezt követően pedig a két hónapja itt tartózkodó Berfin Mızrak ismertette az ESC (Európai Szolidarítási Testület) önkéntes program tudnivalóit, annak sokszínűségét, lehetőségeit. Kiemelve azt, hogy a projekt olyan külföldi kaland és kihívás is egyben, amelyben nagyon sok örömteli és élményekben gazdag tevékenységekkel kell megbirkózni a vállalkozó önkéntesnek, amire önmagának kell megkeresnie és megtalálnia a megoldást. A foglalkozást izgalmassá tette az osztályközösség nagyfokú érdeklődése, az önkéntesek ittléte iránt. Egy interkulturális párbeszédet folytatva, a tizenegyedikes diákok kíváncsian fogadták az önkéntes válaszait a világ dolgairól, a török kultúráról és az itt tartózkodásának, élményeiről is.

A zöldek köszönik Györgyjakab Boróka pedagógusnak a meghívást. A rendezvény lehetőségét az Európai Szolidaritási Testület program biztosította.

Fotó: Ráduly Attila