A Réti Csík Természetvédelmi Egyesület a Riehen Egyesülettel partnerségben szeretettel vár minden természetvédelem iránt érdeklődőt a Pottyandi Erdei Iskola Házban kialakított látogatóközpont megnyitóra. A megnyitóra 2016.09.16-án, 13:00 órai kezdettel kerül sor, Pottyandon a Riehen Egyesület Erdei Iskola Házában.

A látogatóközpont a "Fiatalok és természetvédelmi területek hálózata a délkelet-erdélyi vulkáni régióban" című projekt keretében valósul meg, melynek célja Székelyföld természetvédelmi területeinek, Natura 2000-es területhálózatának, természeti értékeinek megismertetése a régióban élő fiatalokkal, egy látogatóközpont kialakítása és a védett terület-hálózat funkcionalitásának javítása.

A kiállítási anyag részét képezik a projektben résztvevő fiatalok és partnerszervezetek természetfotói, környezetismereti játékok és időszakosan megtekinthető az Alcsíki-medence Natura2000 terület kiállítási anyaga is.

A projektet a Réti Csík Természetvédelmi Egyesület bonyolítja le, partnerei a Pogány-havas Kistérségi Társulás, a Hargita megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Riehen Egyesület, székelyföldi természetvédelmi területek kezelői, iskolák.

A projekt támogatói a Zöldövezet program keretében a Polgár-Társ Alapítvány és a MOL Románia.