A SICULUS fesztivál versenyfelhívása meghosszabbított határidővel

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont partnerei segítségével 2018-ban újraindítja az egykori, nagy sikernek örvendő SICULUS fesztivált. 2018-ban az ifjúság évét ünnepeljük Hargita megyében, amikor keressük a lehetőségét annak, hogy tehetséges fiatal muzsikusok számára olyan fórumot teremtsünk, amely hazai pályán a saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót részesíti előnyben.

A szeptember 6–9. között Székelyudvarhelyen megtartandó zenei fesztivál versenyprogramja kétfordulós. A rock, pop-rock, folk-rock, metal stb. zenei stílusok valamelyikét játszó zenekarok vagy szólóénekesek két saját szerzeménnyel nevezhetnek be az első fordulóba. Kérjük, hogy demofelvételt, esetleg YouTube-linket töltsenek fel a benevezéskor, továbbá a benevezési lap mellé csatolják a dalok kottáját dallamakkordjelzésekkel, alatta a szöveggel, továbbá egy darab nagy felbontású zenekari fotót „jpg” formátumban.
Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2018. július 18. szerda, 16:00 óra.

Online regisztráció: http://siculusfestival.hargitamegye.ro

A benevezők felvételeit szakmai zsűri bírálja el. A nyerteseket meghívjuk a Székelyudvarhelyen szeptember elején megszervezett VI. SICULUS fesztivál versenyprogramjába, a döntőre, amelyről professzionális videofelvétel készül. A döntőbe került zenekaroktól három zenekari vagy szólóénekesi produkciót kérünk, önmaguk bemutatásával. Minden zenekarnak 15 perc és maximum 3 dal műsoridő áll a rendelkezésére. A produkciók után a zsűri röviden szakmailag értékeli a versenyzők teljesítményét. Értékes nyereményekkel, valamint más fesztiválokon való bemutatkozási lehetőségekkel jutalmazzuk a nyerteseket. A második fordulóba jutó benevezők számára a fesztivál programjain való részvétel ingyenes, a bejelentkezés díjmentes.

Partnerek: Kolozsvári Rádió Magyar Adása, Művelődési Ház, Székelyudvarhely, Príma Rádió, Román Televízió Magyar Nyelvű Adása, Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF), Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács (UIET).

Információ: Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely, 1918. december 1. utca 9. szám, 2. emelet, Hargita megye, e-mail: office@hagyomany.ro, telefon: +40-266-214440