Novembertől a kézdivásárhelyi szemétszigetek újabb gyűjtőkonténerekkel gazdagodtak: a papíron és műanyagon kívül ezután az üveget is külön kell választani a szerves hulladéktól. Ezekbe a kukákba ablaküveget és régi tükröt is rakhatunk.

Lakossági kérésnek tett eleget a helyi Gosp-Com Kft., amikor szerződést kötött a bukaresti GreenGlass újrahasznosító vállalattal, hogy az időszakonként elszállítsa városunkból és a hozzá tartozó falvakból az összegyűlt hulladéküveget. Az eddigi szelektív hulladék-gyűjtések során síküveget nem lehetett leadni, ezután erre is lesz lehetőség.

Legutóbb a Kézdivásárhelyhez tartozó falvak kaptak összesen hat kukát az üveg gyűjtésére, melyeket forgalmas pontokon helyeztek el az illetékesek. Jó tudni, hogy a belső (adagoló) dugót és egyéb dugókat sem kell eltávolítani az üvegekről, ki sem kell mosni őket, csupán arra kell vigyázni, hogy azok üresek legyenek. Nagyobb mennyiségű üveg elszállításáért munkanapokon 7–15 óra között hívható a Gosp-Com Kft. titkársága a 0267.361.060-es telefonszámon, illetve nagyobb tank leürítésére is itt van lehetőség a hulladékudvaron. Kérik a lakosságot, éljenek a lehetőséggel!