Zöld Nap Egyesület

» A spanyol kultúrával ismerkedtek

A spanyol kultúrával ismerkedtek - A Zöld Nap Egyesület által szervezett és nagy érdeklődésnek örvendő lett, örmény, német, török és kurd nemzeti est után tegnap este mintegy hatvan érdeklődő jelenlétében Spanyolországból érkezett, szociológus vég­zett­ségű, huszonhat éves Gema Puerma Castillo, az Európai Önkéntes Szolgálat önkéntese tartott vetített képes előadást szülőhazájáról a Vigadó földszinti kiállítótermében.A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!A jelenlévőket Ráduly Attila a szervezet elnöke köszöntötte. A több mint egy órás angol nyelvű előadást Derzsi Katalin, az On the green road projekt mentora tolmácsolta. Az eseményen a jelenlevők betekintést nyerhettek Spa­nyolország kultúrájába, történetébe, politikai helyzetébe, legfontosabb ünnepeibe és megkostólhatták a gazpachot meg a spanyol krumplis rántottát (Tortilla de patatas) is. Az esemény záró akkordjaként lehetőség nyílt a Sevillana tánc kipróbálására is.A nemzeti estek folytatásaként áprilisban Emmanuelle Baillet és Elaine Ivassenko segítségével Franciaországgal ismerkedhetnek meg a résztvevők. A szervezők köszönik a Vigadó vezetőségének a segítséget.A projektet a Fiatalok Lendületben (Youth in Action) program, Európai Önkéntes Szolgálat második alpontja támogatja.Fotó: Elaine Ivassenko és Baka Ákos

A Zöld Nap Egyesület által szervezett és nagy érdeklődésnek örvendő lett, örmény, német, török és kurd nemzeti est után tegnap este mintegy hatvan érdeklődő jelenlétében Spanyolországból érkezett, szociológus vég­zett­ségű, huszonhat éves Gema Puerma Castillo, az Európai Önkéntes Szolgálat önkéntese tartott vetített képes előadást szülőhazájáról a Vigadó földszinti kiállítótermében.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán!

A jelenlévőket Ráduly Attila a szervezet elnöke köszöntötte. A több mint egy órás angol nyelvű előadást Derzsi Katalin, az On the green road projekt mentora tolmácsolta. Az eseményen a jelenlevők betekintést nyerhettek Spa­nyolország kultúrájába, történetébe, politikai helyzetébe, legfontosabb ünnepeibe és megkostólhatták a gazpachot meg a spanyol krumplis rántottát (Tortilla de patatas) is. Az esemény záró akkordjaként lehetőség nyílt a Sevillana tánc kipróbálására is.

A nemzeti estek folytatásaként áprilisban Emmanuelle Baillet és Elaine Ivassenko segítségével Franciaországgal ismerkedhetnek meg a résztvevők. A szervezők köszönik a Vigadó vezetőségének a segítséget.

A projektet a Fiatalok Lendületben (Youth in Action) program, Európai Önkéntes Szolgálat második alpontja támogatja.

Fotó: Elaine Ivassenko és Baka Ákos

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!