A Tamási Áron Színház Cseh Tamás előadóestje a Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén

A Tamási Áron Színház Rajtammaradt télikabát című Cseh Tamás estje is vendégszerepel a budapesti Thália Színházban rendezett Határon Túli Magyar Színházak Szemléjén. Az ötnapos rendezvényen összesen nyolc kortárs és klasszikus produkciót láthat majd a közönség.

A vers és a színház műfaja között elhelyezkedő előadóest Gajzágó Zsuzsa (ének) kezdeményezésére Simó Lakatos Barna (gitár), Katona Dávid (gitár) és Ráduly Zsófia (hegedű) közreműködésével jött létre és április 12-én, pénteken 19:30-tól lesz megtekinthető a budapesti Thália Színházban
„Nem te vagy a fontos, hanem a dal.” – így biztatta Cseh Tamást minden fellépése előtt Bereményi Géza. Gajzágó Zsuzsa is ebből a gondolatból indult ki: „(Cseh Tamás és Bereményi Géza) tiszteletben tartották a művész médium-természetét, azt, hogy nem a személy a lényeg, hanem az, hogy valamit átenged magán. Olyannyira, hogy mikor megírták a dalokat, megegyeztek abban, hogy ebből bárki bármikor kiléphet, és a másiknak nem kell megmagyarázni, hogy miért. Maga a dal volt a lényeg. Manapság ez az, ami nekem nagyon hiányzik, miközben imidzseket teremtünk, a külsőségekbe kapaszkodunk rendkívüli módon.”

Az előadás tisztelgés a 20. század egyik legfontosabb magyar szellemi párosa előtt. Vendégszerepelt már különböző erdélyi és határon túli városokban, mint például Kézdivásárhelyen, Marosvásárhelyen, Kolozsváron, Székelyudvarhelyen és Kisvárdán, Tiszaújvárosban és Budapesten is.