A Tamási Áron Színház műsorai: Derzsi Dezső meghívottjai Beczásy Áron, Fekete Lovas Zsolt és Benedek Ágnes, Benedek Ágnes meghívottjai Pignitzky Gellért, Márkó Eszter és Pál Ferenczi Gyöngyi

Újabb Műsorok a hétvégén

A hétvégén két újabb beszélgetőműsorral várja közönségét a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, melyek által a társulat újabb színészeit ismerhetik meg az érdeklődők. Az egyik műsort ma, a másikat holnap láthatja a közönség 17 órától kezdődően a színház Facebook oldalán található linkről. Az előadások megtekintése 4 dollárba (16 lej körül) kerül, amit a link aktiválásakor bankkártyáról lehet kifizetni.

A Műsor című sorozat mai adásának vezetője Derzsi Dezső, meghívottjai pedig Beczásy Áron, Fekete Lovas Zsolt és Benedek Ágnes. Beczásy Áron Marosvásárhelyen született, és Csíkszeredában töltötte a gyermekkorát, de a rendszerváltáskor a szüleivel együtt kitelepedett Magyarországra. A kamaszkori őrült kicsapongások után egyre komolyabban kezdett foglalkozni a színházzal, rendezőként és színészként is, míg végül visszakanyarodott az útja Erdélybe, és az egyetem után Sepsiszentgyörgyre került, ahol úgy tűnik, otthonra talált. Fekete Lovas Zsolt elsősorban származásáról, nehéz gyermekkoráról vall a műsorban, de azt is elmeséli, hogy néhány kalandos magyarországi év után hogyan talált vissza szülővárosába, ahol színészi munkája mellett az őrkői romák helyzetét is szívén viseli. Benedek Ágnes testi és lelki alkatáról, az indulás nehézségeiről, eddigi színházi pályafutásáról, valamint a szakma szépségeiről és megpróbáltatásairól vall, majd egy dalt is előad a Műsor harmadik részének végén.

A holnapi műsor vezetője Benedek Ágnes, aki Pignitzky Gellértet, Márkó Esztert és Pál Ferenczi Gyöngyit látja vendégül. Pignitzky Gellért Magyarországon született, ahol fél tucat kisebb és nagyobb városban élte a fiatalkorát, aztán Marosvásárhelyen végezte az egyetemet, és végül Sepsiszentgyörgyre szerződött két évvel ezelőtt. Fény derül titkára, mely szerint színészi munkája mellett festéssel és költészettel is foglalkozik. Márkó Eszter, akinek édesanyja színésznő volt, felmenői között pedig közismert írók is vannak, több társulatban és színházi alkotói munkában – színészként, rendezőként, bábrendezőként – kipróbálta már magát, majd szülővárosába visszatérve mostanában hobbijaira is több ideje jut. Pál Ferenczi Gyöngyi húsz évvel ezelőtt szerződött Sepsiszentgyörgyre, és színészi indulásáról ugyanolyan őszintén mesél, mint a pályán átélt örömökről és csalódásokról, vagy magánélete egyik legszomorúbb eseményéről.

Ezúttal is Nemes Levente színművész gondolatai indítják a beszélgetéseket, és a résztvevők kipróbálják a Torpedó nevű játékot is, mely által szintén sok mindent elárulnak magukról. A műsorok fontos szereplője a zene, amit többnyire a színészkollégák szolgáltatnak.