Zöld Nap Egyesület

» A te városod, TEKERJ érte! - Kritikus tömeg

A te városod, TEKERJ érte! - Kritikus tömeg - Kíváncsi vagy rá, hogyan tekerünk Kézdin, akkor irány a Critical Mass kerékpáros demonstrációja: szeptember 20, 17:00, Sportcsarnok. Mutasd meg városod egy másik arcát. Hidd el, létezik! Regisztrálj be a rendezvény előtt egy fél órával a helyszínen és értékes ajándékokat nyerhetsz.Kézdivásárhely polgármesteri hivatalának sportirodája, a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ és a Zöld Nap Egyesület az idén is kerékpáros felvonulást szervez a céhes városban az európai autómentes nap alkalmával.A 15 éve létező európai autómentes nap célja, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához.Azért, hogy ez a felvonulás valóban a városi kerékpározás érdekeit szolgálja, és mindenki számára kellemes emlék maradjon arra kérünk, hogy fogadd meg az alábbi tanácsokat!* A felvonuláson kerüld a fokozottan balesetveszélyes helyzeteket. Ne most mutasd meg milyen nyaktörő mutatványokat tudsz a bringáddal!* Az úttest jobb oldali sávjában haladj, felezővonalat pedig semmi esetre se lépd át!* A felvonulás alatt soha ne menj fel a járdára, fűre! Amúgy sem szabad.* Ne menj túl közel az előtted haladó bringáshoz, de lehetőség szerint ne legyen köztetek egy autóhossznál nagyobb távolság. A menet átlagsebessége kb. 12 Km/h lesz.* Ha megállni kényszerülsz azt mindenképp az út szélén tedd! Bármikor kiszállhatsz.* A zebráknál számíts az eléd lépő vakmerő gyalogosokra!* Mindenben kövesd a biztosító rendőrök és szervezők kéréseit! Ne előzd meg a menet élén haladó szervezőket, és ne maradj le a záróemberek mögé.* Autósokat, gyalogosokat nem molesztálunk, nem sértegetünk! Ha ilyen bringást látsz, kérünk mindenképpen szólj rá! A kerékpározást népszerűsíteni jöttünk, nem ellenségeket gyűjteni.* A felvonulás előtt és alatt ne fogyassz alkoholt! Piásan kerékpározni amúgy is tilos.* A közlekedési szabályok betartásáról a felvonulás után se feledkezz meg.Azon kívül, hogy eljössz többet is tehetsz a felvonulás sikeréért! Hívd a bringás barátaidat is! Ebben segíthet a facebook esemény vagy ennek a bejegyzésnek a megosztása. A plakátból nyomtass egy párat! Tedd ki olyan helyekre ahol sokan láthatják és meg is engedték. (faliújság, ismerős bolt kirakata...)Médiatámogatóink : Profi Rádió, Transindex, Szék-helyek, Kezdi.info, Székely Hírmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, HáromszékSzerző: Ráduly Attila

Kíváncsi vagy rá, hogyan tekerünk Kézdin, akkor irány a Critical Mass kerékpáros demonstrációja: szeptember 20, 17:00, Sportcsarnok. Mutasd meg városod egy másik arcát. Hidd el, létezik! Regisztrálj be a rendezvény előtt egy fél órával a helyszínen és értékes ajándékokat nyerhetsz.

Kézdivásárhely polgármesteri hivatalának sportirodája, a sepsiszentgyörgyi Europe Direct Információs Központ és a Zöld Nap Egyesület az idén is kerékpáros felvonulást szervez a céhes városban az európai autómentes nap alkalmával.
A 15 éve létező európai autómentes nap célja, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Ilyen módon hozzá kíván járulni a polgárok egészségének és életminőségének javításához.

Azért, hogy ez a felvonulás valóban a városi kerékpározás érdekeit szolgálja, és mindenki számára kellemes emlék maradjon arra kérünk, hogy fogadd meg az alábbi tanácsokat!

* A felvonuláson kerüld a fokozottan balesetveszélyes helyzeteket. Ne most mutasd meg milyen nyaktörő mutatványokat tudsz a bringáddal!
* Az úttest jobb oldali sávjában haladj, felezővonalat pedig semmi esetre se lépd át!
* A felvonulás alatt soha ne menj fel a járdára, fűre! Amúgy sem szabad.
* Ne menj túl közel az előtted haladó bringáshoz, de lehetőség szerint ne legyen köztetek egy autóhossznál nagyobb távolság. A menet átlagsebessége kb. 12 Km/h lesz.
* Ha megállni kényszerülsz azt mindenképp az út szélén tedd! Bármikor kiszállhatsz.
* A zebráknál számíts az eléd lépő vakmerő gyalogosokra!
* Mindenben kövesd a biztosító rendőrök és szervezők kéréseit! Ne előzd meg a menet élén haladó szervezőket, és ne maradj le a záróemberek mögé.
* Autósokat, gyalogosokat nem molesztálunk, nem sértegetünk! Ha ilyen bringást látsz, kérünk mindenképpen szólj rá! A kerékpározást népszerűsíteni jöttünk, nem ellenségeket gyűjteni.
* A felvonulás előtt és alatt ne fogyassz alkoholt! Piásan kerékpározni amúgy is tilos.
* A közlekedési szabályok betartásáról a felvonulás után se feledkezz meg.

Azon kívül, hogy eljössz többet is tehetsz a felvonulás sikeréért! Hívd a bringás barátaidat is! Ebben segíthet a facebook esemény vagy ennek a bejegyzésnek a megosztása. A plakátból nyomtass egy párat! Tedd ki olyan helyekre ahol sokan láthatják és meg is engedték. (faliújság, ismerős bolt kirakata...)

Médiatámogatóink : Profi Rádió, Transindex, Szék-helyek, Kezdi.info, Székely Hírmondó, Siculus Rádió, Polyp Tv, Háromszék

Szerző: Ráduly Attila

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!