A Kovászna Megyei Szociális Gondozási és Gyermekvédelem gyerektábort szervezett a zabolai Csipkés Táborban. A kezdeményezők a több mint ötven táborlakó számára dolgoztak ki változatos programokat, a kedd délutáni tevékenységekre a Zöld Nap Egyesület csapatát hívták meg. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület facebook oldalán.

A nap első felében a jelenlévő fiatal korosztály az elmúlt években kidolgozott Zöld Nap-suli tantervvázlat tevékenységeiből kaphattak egy ízelítőt. A tevékenységek interaktívan zajlottak, olyan bemelegítő, jégtörő játékokkal indultak, amelyek biztosították a jó hangulatot, felkeltetve a gyerkőcök érdeklődését. A rövid szünet folytatásaként a táborozók csapatokra osztva a Víz bajnokai elnevezésű versenyen vettek részt. A vetélkedő célja, hogy rávezesse a gyerekeket a vízre mint létfontosságú elemre. A verseny során 5-6 fős csapatokban dolgoztak, ezáltal fejlesztve a csapatban való dolgozást ugyanakkor a nap folyamán új ismeretekkel is gazdagodtak.

A Zöld Nap Egyesület Kiss András István meghívásának tettek eleget. Ezúton is köszönik a lehetőséget és a szívélyes fogadtatást!

Fotó: Silvia Blanco Gonzalez