Október 22-én a Turulmadár Ifjúsági Iroda idén ötödik alkalommal szervezte meg a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai Sportcsarnokban az Önkéntes Kupát, melyre civil szervezetek tagjai nevezhettek be. Az első díjjal járó serleget a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csapata hozhatta haza. A rendezvényen készült fotók az egyesület Facebook oldalán tekinthetőek meg.

A Turulmadár Ifjúsági Iroda a már hagyománnyá vált Önkéntes Kupa című versenyének célja, hogy az egyházi, és civil szervezetek tagjai közötti egészséges versengés keretén belül eldönthessék, kik Háromszék legsportosabb civil szervezeteinek tagjai. A szombat reggel kezdődő egész napos eseményre összesen hét egyesület nevezett be. Az előző évekhez hasonlóan, idén is több érdekes sportot próbálhattak ki a résztvevő fiatalok: mint például a kockakeresőt, gyephokit vagy a teremfocit.

Mindenki jókedvvel és alapossággal vitte véghez a rábízott feladatot. A Zöld Nap Egyesület tagjai visszatérő vendégnek számítanak a sepsiszentgyörgyi rangadón, hisz két évvel ezelőtt a harmadik most pedig az első helyezéssel tértek haza a céhes városbeli zöldek. A dobogó második fokára a tavalyi győztes Ifjúsági Klub Újfaluért (IKÚ) mikóújfalusi csapata nyerte, míg a harmadik helyre az Erdélyi Magyar Ifjak önkéntesei állhattak. Az Önkéntes Kupa keretében nem csak a sporton volt a hangsúly, hiszen a rendezvény leforgása alatt egymás rendezvényeit, célkitűzéseit is megismerhették a jelenlévő önkéntesek, ezzel elősegítve a jövőbeli közös együttműködést.

Szerző és fotó: Ráduly Attila