Kézdivásárhely Infó Centrum

» A reformáció 494. évfordulóját ünnepelte Ikafalva népe

A reformáció 494. évfordulóját ünnepelte Ikafalva népe - Az Ikafalvi Református Egyházközség a reformáció ez évi évfordulója alkalmából tartalmas eseménysorozatot szervezett.A Háromszéki reformáció Genfjeként számon tartott Brassóba látogatott el az Ikafalvi Nőszövetség 14 fős csapata, ahol Bardócz Csaba lelkipásztor a város vázlatos történelméről, illetve Honterus munkásságáról tartott rövid bemutatót. Ezt követően a reformációval kapcsolatos emlékhelyeket tekintették meg. A Fekete templom megcsodálás után a csapat a Cenk tetejéről madártávlatból is megtekintette a várost. A délutánt különféle szabadidős tevékenységek tették vidámabbá, felejthetetlenné.Az ünnepre készülődve a helyi cserkészcsapat önkéntesei a falut illetve a temetőkertet takarították meg a nyár folyamán elhullatott szeméttől.A vasárnap megtartott ünnepi istentisztelet után több meglepetésben is volt része a gyülekezetnek. Az Ikafalvi Dalcsoport tagjai Nagyoláh Attila vezetésével az ünnepre előkészített dalokat adtak elő, majd az ifjak mélyen szántó ünnepi szavalatai után az Ikafalvi Nőszövetség által szervezett szeretetvendégségen vehettünk részt. A finomabbnál finomabb sütemények fogyasztása közben gondolatban elfújtuk az évforduló 494 gyertyáját és azt kívántuk keresztény népünknek, hogy ez a nap is váljon olyan ünneppé számunkra, ami táplálja a mi lelki életünket.Az Ikafalvi Református Egyházközség Sajtószolgálata

Az Ikafalvi Református Egyházközség a reformáció ez évi évfordulója alkalmából tartalmas eseménysorozatot szervezett.

A Háromszéki reformáció Genfjeként számon tartott Brassóba látogatott el az Ikafalvi Nőszövetség 14 fős csapata, ahol Bardócz Csaba lelkipásztor a város vázlatos történelméről, illetve Honterus munkásságáról tartott rövid bemutatót. Ezt követően a reformációval kapcsolatos emlékhelyeket tekintették meg. A Fekete templom megcsodálás után a csapat a Cenk tetejéről madártávlatból is megtekintette a várost. A délutánt különféle szabadidős tevékenységek tették vidámabbá, felejthetetlenné.

Az ünnepre készülődve a helyi cserkészcsapat önkéntesei a falut illetve a temetőkertet takarították meg a nyár folyamán elhullatott szeméttől.

A vasárnap megtartott ünnepi istentisztelet után több meglepetésben is volt része a gyülekezetnek. Az Ikafalvi Dalcsoport tagjai Nagyoláh Attila vezetésével az ünnepre előkészített dalokat adtak elő, majd az ifjak mélyen szántó ünnepi szavalatai után az Ikafalvi Nőszövetség által szervezett szeretetvendégségen vehettünk részt. A finomabbnál finomabb sütemények fogyasztása közben gondolatban elfújtuk az évforduló 494 gyertyáját és azt kívántuk keresztény népünknek, hogy ez a nap is váljon olyan ünneppé számunkra, ami táplálja a mi lelki életünket.

Az Ikafalvi Református Egyházközség Sajtószolgálata

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!