Kézdivásárhelyi Uránia Filmklub - Filmklub Party Session 30 - Dj Frantic / Dj RP + MDMAPEX @ drums

Filmklub Party Session 30 - Dj Frantic / Dj RP + MDMAPEX @ drums

» Ádám almái (Adams aebler) filmvetítés

Ádám almái (Adams aebler) filmvetítés - Május 9.-én pénteken 17 órától, A Kézdi Filmklub és az Europe Direct Sepsiszentgyörgy közreműködésével kerül vetítésre az Ádám almái (Adams aebler) című dán-német vígjáték Anders Thomas Jensen rendezésében.A film 19 díjat nyert és további 13 jelölést kapott. A dán filmakadémia 2006-ban Robert-díjjal tüntette ki, illetve a Brüsszeli Fesztiválon megkapta a legjobb filmnek és a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést, Varsóban pedig a közönségdíjat.Az újnáci Adamot 12 hét közmunkára ítélik. A büntetést a jólelkű pap, Iván közösségében kell letöltenie. A csupa furcsa alakból álló társaság kíváncsian tekint a jövevényre, akinek célja felforgató jellegű - a paplak kertjének büszkeségét, az almafát veszi célba, almatortát akar sütni. Ám hiába Ádám eltökéltsége az almafa termése ki van téve a madarak és a kukacok támadásainak, ráadásul villám is sújtja. Ivan úgy véli, az ördög packázik velük, Adam szerint viszont mindez Isten műve, hiszen a gonosz talán nem is létezik.Helyszín a Vigadó nagyterme, a film 2005-ös, hossza 94 perc, belépés díjtalan.

Május 9.-én pénteken 17 órától, A Kézdi Filmklub és az Europe Direct Sepsiszentgyörgy közreműködésével kerül vetítésre az Ádám almái (Adams aebler) című dán-német vígjáték Anders Thomas Jensen rendezésében.

A film 19 díjat nyert és további 13 jelölést kapott. A dán filmakadémia 2006-ban Robert-díjjal tüntette ki, illetve a Brüsszeli Fesztiválon megkapta a legjobb filmnek és a legjobb forgatókönyvnek járó elismerést, Varsóban pedig a közönségdíjat.

Az újnáci Adamot 12 hét közmunkára ítélik. A büntetést a jólelkű pap, Iván közösségében kell letöltenie. A csupa furcsa alakból álló társaság kíváncsian tekint a jövevényre, akinek célja felforgató jellegű - a paplak kertjének büszkeségét, az almafát veszi célba, almatortát akar sütni. Ám hiába Ádám eltökéltsége az almafa termése ki van téve a madarak és a kukacok támadásainak, ráadásul villám is sújtja. Ivan úgy véli, az ördög packázik velük, Adam szerint viszont mindez Isten műve, hiszen a gonosz talán nem is létezik.

Helyszín a Vigadó nagyterme, a film 2005-ös, hossza 94 perc, belépés díjtalan.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!