Zöld Nap Egyesület

» Adj vért, ments meg egy életet! - véradási kampány

Adj vért, ments meg egy életet! - véradási kampány - Ha vért adsz neked semmibe nem kerül, de valakinek az életét mentheted meg vele, ha van egy kis szabadidőd, megfelelsz a feltételeknek, szánd rá magad és tedd meg, mert neked is bármikor szükséged lehet rá!A Zöld Nap Egyesület és a Profi Rádió véradási kampányt szervez. Akik alkalmasnak érzik magukat, illetve megfelelnek a vérközpont által szabott feltételeknek, előzetes regisztráció alapján jelentkezhetnek. A 0766.611.066-os telefonszámon Ráduly Attilánál, vagy a rádió székhelyén regisztrálhatnak. A véradás három egymást követő szerdán, február 16-án, 23-án és március 2-án történik reggel 8 és 10.30 között, a kézdivásárhelyi kórházban.Az alábbiakban elolvashatják a szabályokat:Véradás az akció ideje alatt, szerdán reggel 08:00 és 10:30 óra között van.Igazolás beszerzése a családorvostól, amiből kitűnjön, hogy véradásra alkalmas egészségi állapotban van.Mellkas röntgen kiértékelő a tüdőszűrő rendelőből, ami ne legyen 1 évnél régebbi.Véradó lehet mindenki 18 év felett és 65 év alatt.Testsúly alsó határa 60 kg.Vérsűrűség alsó értéke hemoglobinban számolva 12 gr% (7.5 mmol) nőknek és 14 gr% (8.7 mmol) férfiaknak.A véradás nem függ a véradó vércsoportjától.A személyre szóló véradásnál nem kötelező a véradó és a beteg vércsoportjának azonossága.A véradó nem szabad krónikus beteg legyen mint: magas vérnyomás, B és C hepatitis, nyilvántartott TBC, stb.Az A típusú hepatitiszes adhat vért ha a betegség régisége meghaladja a 3 évet.Bármilyen felső légúti virózisos véradásra jelentkező, csak a gyógyulás utánni második héttel kezdődően adhat vért.Napi gyógyszeres kezelés alatt levő és véradásra számító személy visszautasítódik.Ha minimum 2 napra ki lehet hagyni a kezelést és az állapota változatlan marad, elfogadjuk véradónak.A könyökvénák környékén lévő bőr bármilyen betegsége vagy akár hiányos épsége, kizárja vagy elhalasztja a véradást.ALKOHOL, KÁVÉ, CIGARETTA mellőzése legkevesebb 24 órát.Megfelelő testi és ruházati higiénia kötelező.Laza ujjú felsőtesti ruha ajánlott, a vénához való könnyebb hozzáférés érdekében.Véradásról lévén szó és NEM Vérvételről, KÖTELEZŐ egy könnyű reggeli elfogyasztása a véradás napján. (Kenyér, vaj, tea, sajt, stb. Mellőzni a nagyon fűszeres, zsíros vagy füstölt ételeket.) Tanácsos 2-3 cukorka a zsebben.Türelmet és civilizált magatartást kérünk a VéradóktólA véradásnál megkérjük bejelenteni ha nevezetesen egy adott betegnek adják a vért.Munkahelyről véradás miatti hiányzásra, igazolást a véradás napjára adunk csak és azt is csak igénylésre.Hírszerző: Pál-Varga Réka

Ha vért adsz neked semmibe nem kerül, de valakinek az életét mentheted meg vele, ha van egy kis szabadidőd, megfelelsz a feltételeknek, szánd rá magad és tedd meg, mert neked is bármikor szükséged lehet rá!

A Zöld Nap Egyesület és a Profi Rádió véradási kampányt szervez. Akik alkalmasnak érzik magukat, illetve megfelelnek a vérközpont által szabott feltételeknek, előzetes regisztráció alapján jelentkezhetnek. A 0766.611.066-os telefonszámon Ráduly Attilánál, vagy a rádió székhelyén regisztrálhatnak. A véradás három egymást követő szerdán, február 16-án, 23-án és március 2-án történik reggel 8 és 10.30 között, a kézdivásárhelyi kórházban.

Az alábbiakban elolvashatják a szabályokat:
Véradás az akció ideje alatt, szerdán reggel 08:00 és 10:30 óra között van.
Igazolás beszerzése a családorvostól, amiből kitűnjön, hogy véradásra alkalmas egészségi állapotban van.
Mellkas röntgen kiértékelő a tüdőszűrő rendelőből, ami ne legyen 1 évnél régebbi.
Véradó lehet mindenki 18 év felett és 65 év alatt.
Testsúly alsó határa 60 kg.
Vérsűrűség alsó értéke hemoglobinban számolva 12 gr% (7.5 mmol) nőknek és 14 gr% (8.7 mmol) férfiaknak.
A véradás nem függ a véradó vércsoportjától.
A személyre szóló véradásnál nem kötelező a véradó és a beteg vércsoportjának azonossága.
A véradó nem szabad krónikus beteg legyen mint: magas vérnyomás, B és C hepatitis, nyilvántartott TBC, stb.
Az A típusú hepatitiszes adhat vért ha a betegség régisége meghaladja a 3 évet.
Bármilyen felső légúti virózisos véradásra jelentkező, csak a gyógyulás utánni második héttel kezdődően adhat vért.
Napi gyógyszeres kezelés alatt levő és véradásra számító személy visszautasítódik.
Ha minimum 2 napra ki lehet hagyni a kezelést és az állapota változatlan marad, elfogadjuk véradónak.
A könyökvénák környékén lévő bőr bármilyen betegsége vagy akár hiányos épsége, kizárja vagy elhalasztja a véradást.
ALKOHOL, KÁVÉ, CIGARETTA mellőzése legkevesebb 24 órát.
Megfelelő testi és ruházati higiénia kötelező.
Laza ujjú felsőtesti ruha ajánlott, a vénához való könnyebb hozzáférés érdekében.
Véradásról lévén szó és NEM Vérvételről, KÖTELEZŐ egy könnyű reggeli elfogyasztása a véradás napján. (Kenyér, vaj, tea, sajt, stb. Mellőzni a nagyon fűszeres, zsíros vagy füstölt ételeket.) Tanácsos 2-3 cukorka a zsebben.
Türelmet és civilizált magatartást kérünk a Véradóktól
A véradásnál megkérjük bejelenteni ha nevezetesen egy adott betegnek adják a vért.
Munkahelyről véradás miatti hiányzásra, igazolást a véradás napjára adunk csak és azt is csak igénylésre.

Hírszerző: Pál-Varga Réka

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!