Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Adventi gyertyagyújtás harmadszor

Adventi gyertyagyújtás harmadszor - A dermesztő hideg ellenére több száz ember vett részt a harmadik adventi gyertyagyújtáson, ahol a Vackor Napköziotthon óvodásai, a Molnár Józsiás Általános Iskola tanulói, az Apor Péter Szakközépiskola diákjai és a kantai egyházi kórus mutatott be rövid adventi műsort. A gyertyát Fejér László Ödön képviselő gyújtotta meg, a prédikációt Bodor Attila gyakorlati éves kispap mondta.Mint minden szombaton, az adventi gyertyagyújtásra összegyűlt közönséget ezúttal is Hölgyes Pál, kantai segédlelkész köszöntötte, majd átadta a szót Fejér László Ödön képviselőnek, aki meggyújtotta a harmadik gyertyát, és megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel. „Advent harmadik vasárnapját nem véletlenül hívják örömvasárnapnak. Ezen a napon ünnepeljük az Úr Jézus Krisztus közelségét. Már csak egy hét, és megjön az angyal” – indította gondolatait a képviselő. Az elöljáró azt is hozzátette, hogy ez az időszak nem az ajándékokról, a rohangálásról, a finom ételekről és a karácsonyfáról szól, hanem, mindenek előtt Krisztus születéséről, a család melegségéről és a szeretetről is.Bodor Attila kispap prédikációjában azt mondta: „Isten nem csak az örömben van jelen, nem csak a magasságban, hanem lent a mélységben, a pusztaságban is. Igazán csak ott van jelen.” Az oktatási intézmények tanítói ezúttal is kitettek magukért, az ovisok, kisiskolások és középiskolások mindannyian alkalomhoz illő adventi műsorral készültek.Az adventi koszorú utolsó gyertyáját december 22-én, szombaton, 18 órától gyújtják meg.

A dermesztő hideg ellenére több száz ember vett részt a harmadik adventi gyertyagyújtáson, ahol a Vackor Napköziotthon óvodásai, a Molnár Józsiás Általános Iskola tanulói, az Apor Péter Szakközépiskola diákjai és a kantai egyházi kórus mutatott be rövid adventi műsort. A gyertyát Fejér László Ödön képviselő gyújtotta meg, a prédikációt Bodor Attila gyakorlati éves kispap mondta.
Mint minden szombaton, az adventi gyertyagyújtásra összegyűlt közönséget ezúttal is Hölgyes Pál, kantai segédlelkész köszöntötte, majd átadta a szót Fejér László Ödön képviselőnek, aki meggyújtotta a harmadik gyertyát, és megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel. „Advent harmadik vasárnapját nem véletlenül hívják örömvasárnapnak. Ezen a napon ünnepeljük az Úr Jézus Krisztus közelségét. Már csak egy hét, és megjön az angyal” – indította gondolatait a képviselő. Az elöljáró azt is hozzátette, hogy ez az időszak nem az ajándékokról, a rohangálásról, a finom ételekről és a karácsonyfáról szól, hanem, mindenek előtt Krisztus születéséről, a család melegségéről és a szeretetről is.
Bodor Attila kispap prédikációjában azt mondta: „Isten nem csak az örömben van jelen, nem csak a magasságban, hanem lent a mélységben, a pusztaságban is. Igazán csak ott van jelen.” Az oktatási intézmények tanítói ezúttal is kitettek magukért, az ovisok, kisiskolások és középiskolások mindannyian alkalomhoz illő adventi műsorral készültek.
Az adventi koszorú utolsó gyertyáját december 22-én, szombaton, 18 órától gyújtják meg.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!