Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Adventi gyertyagyújtással kezdődik az ünnepváró programsorozat

Adventi gyertyagyújtással kezdődik az ünnepváró programsorozat - Szombaton, december elsején, este hatkor fénybe borul Kézdivásárhely, és egy rövid műsor és áldás keretében meggyújtják az első adventi gyertyát a Gábor Áron téren. Az ünnepváró programsorozat ezzel az eseménnyel veszi kezdetét, és egészen december 23-ig tart, a Tanulók Klubja hagyományos ünnepi koncertjével zárul. A programsorozatban helyet kap népművészeti kiállítás, karácsonyi vásár, valamint gyerekeknek szóló foglalkoztatások is.Kézdivásárhely önkormányzata, a római katolikus és református egyházközségek, valamint a civil szervezetek közös szervezésében állt össze az egész hónapos programsorozat. Minden szombaton, 18 órától adventi gyertyagyújtás lesz a Gábor Áron téren, december első pár napjában Mikulásváró kiállítás és vásár a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület szervezésében, majd december 8-án ismételten helyi termékeket felvonultató hagyományos termékvásár lesz a város főterén. December 10-11-én a Bóbita Gyermekfejlesztő és Szabadidőszervező Központ készül karácsonyváró programokkal, december harmadik hétvégéjén pedig barkácsműhely lesz a Vigadóban, a főtérre pedig a bécsi karácsonyi vásár hangulatát csempészik be a szervezők. Kürtőskaláccsal, forralt borral, töltött káposztával, bejglivel, kaláccsal és sok más téli finomsággal várják az odalátogatókat. A programokért a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet, a Háromszéki Ifjúsági Tanács és a Babes-Bolyai Tudományegyetem kézdivásárhelyi tagozatának hallgatói felelnek. A KreaKids Stúdió sem ül tétlen az ünnepek előtt, ők december 21-22-én karácsonyi foglalkozásaikra és vásárukra várják a gyerekeket és a családokat. December 22-én az adventi gyertyagyújtás mellett RockKarácsonyra, valamint a Molnár Józsiás Iskola zenetagozatos diákjainak és tanárainak ünnepi koncertjére kerül sor. A programsorozat záróakkordjaként a Tanulók Klubja fúvószenekara és mazsorettcsoportja ad karácsonyi koncertet a Vigadó nagytermében.Mikulásjárás KézdivásárhelyenA Mikulás ebben az évben is ellátogat a kézdivásárhelyi gyerekekhez. December 5-én, szerdán délelőtt a nyujtódi és sárfalvi óvodások és kisiskolások kapnak ajándékot a Mikulástól, majd este 18 órától a főtérre érkezik szánján a Mikulás. December 6-án, csütörtökön a városi óvodákba is ellátogat: 9 órától a 2-es és a Nagy Mózes óvodában kezdi az ajándékosztást, 10-kor a Benedek Elek óvodába megy, 11-től az 5-ös és a Manócska napközikben tevékenykedik, 12.30-tól a 3-as napközibe és a 3-as óvodába lepi meg a gyerekeket, 13.30-kor a Csipkerózsika napközibe látogat, körútját a Vackor napköziben fejezi be 15 órakor.

Szombaton, december elsején, este hatkor fénybe borul Kézdivásárhely, és egy rövid műsor és áldás keretében meggyújtják az első adventi gyertyát a Gábor Áron téren. Az ünnepváró programsorozat ezzel az eseménnyel veszi kezdetét, és egészen december 23-ig tart, a Tanulók Klubja hagyományos ünnepi koncertjével zárul. A programsorozatban helyet kap népművészeti kiállítás, karácsonyi vásár, valamint gyerekeknek szóló foglalkoztatások is.
Kézdivásárhely önkormányzata, a római katolikus és református egyházközségek, valamint a civil szervezetek közös szervezésében állt össze az egész hónapos programsorozat. Minden szombaton, 18 órától adventi gyertyagyújtás lesz a Gábor Áron téren, december első pár napjában Mikulásváró kiállítás és vásár a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület szervezésében, majd december 8-án ismételten helyi termékeket felvonultató hagyományos termékvásár lesz a város főterén. December 10-11-én a Bóbita Gyermekfejlesztő és Szabadidőszervező Központ készül karácsonyváró programokkal, december harmadik hétvégéjén pedig barkácsműhely lesz a Vigadóban, a főtérre pedig a bécsi karácsonyi vásár hangulatát csempészik be a szervezők. Kürtőskaláccsal, forralt borral, töltött káposztával, bejglivel, kaláccsal és sok más téli finomsággal várják az odalátogatókat. A programokért a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet, a Háromszéki Ifjúsági Tanács és a Babes-Bolyai Tudományegyetem kézdivásárhelyi tagozatának hallgatói felelnek. A KreaKids Stúdió sem ül tétlen az ünnepek előtt, ők december 21-22-én karácsonyi foglalkozásaikra és vásárukra várják a gyerekeket és a családokat. December 22-én az adventi gyertyagyújtás mellett RockKarácsonyra, valamint a Molnár Józsiás Iskola zenetagozatos diákjainak és tanárainak ünnepi koncertjére kerül sor. A programsorozat záróakkordjaként a Tanulók Klubja fúvószenekara és mazsorettcsoportja ad karácsonyi koncertet a Vigadó nagytermében.

Mikulásjárás Kézdivásárhelyen
A Mikulás ebben az évben is ellátogat a kézdivásárhelyi gyerekekhez. December 5-én, szerdán délelőtt a nyujtódi és sárfalvi óvodások és kisiskolások kapnak ajándékot a Mikulástól, majd este 18 órától a főtérre érkezik szánján a Mikulás. December 6-án, csütörtökön a városi óvodákba is ellátogat: 9 órától a 2-es és a Nagy Mózes óvodában kezdi az ajándékosztást, 10-kor a Benedek Elek óvodába megy, 11-től az 5-ös és a Manócska napközikben tevékenykedik, 12.30-tól a 3-as napközibe és a 3-as óvodába lepi meg a gyerekeket, 13.30-kor a Csipkerózsika napközibe látogat, körútját a Vackor napköziben fejezi be 15 órakor.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!