Újabb magyar film az erdélyi mozikban: jön a Zanox - Kockázatok és mellékhatások - február 7-én Vigadóban.

Egy hét múlva debütál a romániai mozikban a Zanox - Kockázatok és mellékhatások, Baranyi Gábor Benő romantikus és sci-fi jegyekkel átszőtt vígjátéka.

A történet szerint a kétes eredetű házipálinkák sok fejfájást okoznak, a Zanox nevű kísérleti szerrel viszont lehetővé teszik az időutazást. Ráadásul más italokkal ellentétben nem előre, hanem a múltba. Misivel is ez történik, akire a következő reggelen a másnaposság helyett ismét az érettségi vár. A szokatlan helyzettel élve Misi bátrabban kezdeményez Jankánál, akibe régóta szerelmes, megpróbál megakadályozni egy gyilkosságot, és a töritételt is átnézi, amit húzni fog. Arra viszont nem gondol, hogy mennyi mindennek kell a helyén lennie ahhoz, hogy napját valóban a legjobbá alakítsa, miközben vészesen fogy az időutazás üzemanyaga, a házipálinka.

„…sikerült csodát csinálni a semmiből, és nem fapados, nem gagyi semmi, ami számít.” (24.hu)

„Baranyi Gábor Benő filmje épp annyira elborult, amennyire első olvasatra tűnik: a hazai alkotások között üde színfolt, mégis ízig-vérig magyar, sajátos humorral átitatott panel sci-fi.” (filmtekercs.hu)

A film főszereplőjét a székelyudvarhelyi származású Bálint Előd alakítja. Az időhurkos vígjáték további szerepeiben a kolozsvári Hatházi András, Erdős Lili, Hozák Kevin és Radvánszki Ronett látható.
A fényképezésért Gajdics Dávid, a vágásért Kis André, a zenéért Hodován Milán, a produceri feladatokért pedig Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel felelt.

A Zanox - Kockázatok és mellékhatások romániai forgalmazása jövő hétvégén kezdődik a következő menetrend szerint:
- Bukarest - premier előtti bemutató a Román Parasztmúzeum mozijában február 1-jén; utána rendszeres vetítések ugyanitt (jegyek itt)
- Kolozsvár - február 2-án 19 órakor a Művész moziban díszbemutató és közönségtalálkozó Baranyi Gábor Benővel, Bálint Előddel és Hatházi Andrással (esemény itt), február 3-tól rendszeres vetítések a Művész moziban és a Győzelem moziban
- Sepsiszentgyörgy - rendszeres vetítések február 1-jétől a Művész mozi by Cityplexben (jegyek itt)
- Csíkszereda - bemutató február 4-én a Cinema Csíki Moziban (esemény itt); utána rendszeres vetítések ugyanitt (jegyek itt)
- Kézdivásárhely - egyszeri vetítés a Vigadó Művelődési Házban február 7-én
- Székelyudvarhelyen, Temesváron és Szatmárnémetiben február során, egy későbbi időpontban tűzik műsorra a filmet.

A Zanox - Kockázatok és mellékhatások romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület, hivatalos román címverziója: Zanox - Riscuri și efecte secundare.