Ajándékozzon élményeket!

A téli ünnepek küszöbén színházi ajándékutalványokat kínál fel előadásai iránt érdeklődőknek a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház társulata. A vásárlók két típusú ajándékutalvány közül választhatnak, az egyik kétszeri, a másik négyszeri belépésre jogosít.

Az ajándékutalvány a bemutató előadások kivételével a színház minden produkciójára érvényes az idei évadban, tehát június végéig bármilyen előadáson vagy előadásokon felhasználható előzetes helyfoglalást követően, melyet telefonon vagy személyesen is megtehetnek a nézők. Rugalmassága révén ez a belépőkártya ideális ajándék rokonok és barátok számára, de amint a korábbi évek tapasztalatai mutatják, vállalkozók is meglephetik velük alkalmazottaikat karácsonyra. A Tamási Áron Színház művészi színvonala, szakmai- és közönségsikerei garanciát jelentenek arra, hogy a nevezett utalványok igazi színházi élményeket kínálnak minden korú és érdeklődésű nézőnek.

A kétszeri belépésre szóló ajándékutalvány 50, a négyszeri belépésre szóló 100 lejbe kerül, és a Városi Szervezőirodában lehet megvásárolni. Érdeklődni, előjegyeztetni a 0267-312-104 és 0728-083-336-os telefonszámokon lehet.

A Tamási Áron Színház prózai társulata négy előadással várja a nézőket december második felében:
A december 18-án és 19-én látható Hőlégballon című produkció valójában egy „kortárs zenei kordokumentum”, amely során 12 önálló, alternatív zeneszám révén tartanak görbe tükröt a mának az alkotók, Klárik Attila, Márton Lóránt és Gáspár Álmos. Mindez önkritikáról, (ön)iróniáról, tudatosságról és az időtálló emberi értékek újrafelfedezéséről is szól Közép- és Kelet-Európa sajátos díszletébe ágyazva. Külső és belső valóságok látszólag szétszórt, összefüggés nélküli kirakósa egy olyan időkapszulába rejtve, amelynek generációkra ható nyoma folyamatosan átszövi mindennapjainkat.
A Sok hűhó semmiért című Shakespeare-darab december 21-én kerül bemutatásra Kiliti Krisztián rendezésében, aki már több előadást is rendezett Sepsiszentgyörgyön. A szerelem öl, butít, és nyomorba dönt. Vagy épp ellenkezőleg? Ismerjük az érzést mindannyian, még azok is, akiknek csupán olvasat-élményük van róla, hisz korunk biztosít bennünket afelől, hogy mindenkit elbódítson az idealizált szerelem-fétis. Shakespeare ebben a művében ízekre szedi a szerelmet, és górcső alá veszi minden egyes darabját. Többféle szerelmet és vágyat megmutat, hogy aztán ránk bízza: vajon melyiket tartjuk igazinak, őszintének, fennköltnek. Az előadás december 23-án és 27-is látható lesz a Tamási Áron Színház nagytermében.

Ivan Viripajev Oxigén című darabja, mely december 28-án és 29-én kerül műsorra a Kamarateremben, egy manifesztum arról, hogy oxigén nélkül nem lehet élni. Igaz, ami megmondatott a régieknek – ne ölj, ne tekints kívánkozva, ne esküdözz az égre, ne állj ellene a gonosznak, stb. – de amikor fuldoklik az ember, minden törvény érvényét veszti. „Tegyük fel, hogy fuldokolsz, és ahhoz, hogy levegőhöz juss, fel kell áldoznod valamit, ami számodra fontos. Mi lenne az? Te mit tennél meg a túlélésed érdekében?” – teszi fel a kérdést Pálffy Tibor rendező, aki másodszor visz színre Viripajev-darabot a Tamási Áron Színházban.

Szilveszteri előadásként, december 31-én Tamási Áron Hullámzó vőlegény című darabját láthatja a közönség, mely színházunk névadója születésének 125. évfordulója alkalmából készült Albu István rendezésében. A történet egy fiatal művész kilátástalannak tűnő életébe enged betekintést, aki tehetséges, ám hiába járja a városokat tucatárujával, az anyagi csőd szélén áll. Reménytelen helyzetében elfogad egy házassági ajánlatot, és egy gazdag vénlányt készül elvenni, miközben valójában egy másik lány iránt vonzódik. Vajon az anyagi érdekek vagy a lelkiismeret szava kerekedik felül a döntésében, vajon a jólét vagy a szerelem fogja meghatározni további életét? – fejtegetik az alkotók az előadás által, melyet a nagyteremben láthat a közönség.

A jövő év januárjától a színház más előadásai is műsoron lesznek, melyek közül mindegyik megtekinthető az ajándékutalvánnyal.