Városháza - Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala - Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

Városháza - Vásár előtt a főtér - fotó: Deme Tamás

» Aláírták a második ipari park szerződését is

Aláírták a második ipari park szerződését is - Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy január 29-én, kedden Liviu Dragnea, miniszterelnök-helyettes és Simion Creţu, a Központi Fejlesztési Régió igazgatója jelenlétében aláírta a második ipari park finanszírozási szerződését Bukarestben. A második ipari park a volt Amidon szennyvíz ülepítője helyén kap helyet, a pályázat összértéke majdnem 20 millió lej.Fontos előrelépésnek nevezte a szerződés aláírását Bokor Tibor polgármester, és bár úgy véli, egy ipari park is elég lett volna a városnak, mivel aláírt kötelezettséget kapott, továbbviszi a második ipari park tervét is. A volt Amidon területén helyet foglaló ipari létesítmény 6,5 hektáron fekszik majd, az építkezési és javítási munkálatokat két fázisban végzik - tájékoztatott a polgármester. Az első fázisban a telepen lévő iszap kitermelését, majd a terület kaviccsal való feltöltését kell elvégezni. A betontartályokat is el kell távolítani onnan, mindezt száz százalékban pályázati pénzből fedezik. A munkálat értéke több mint 10 millió lej. A második fázisban a teljes infrastruktúra kiépítése következik, a meglévő épület rehabilitálása, és egy 850 négyzetméteres fémcsarnok felépítése. A vissza nem térítendő összeg itt több mint 2 millió 2 ezer lej, az önkormányzatnak egy 3 millió 2 ezer lejes önrésszel kell hozzájárulnia a munkálatokhoz. A kivitelezés időtartama 10 hónap.Újságírói kérdésre válaszolva a polgármester elmondta: jobbnak látta volna csak ezt az ipari parkot létrehozni, hiszen ennek területét nem kellett a városnak megvásárolnia. A volt IFET területén épülő ipari park munkálata tavasszal indul, ősszel már kész lesz. A pályázatok előírják, hogy a két ipari egységben legalább 170 munkahelyet kell létesíteni, ez kivitelezhető - véli az elöljáró.A pályázat összértéke: 19,757,530 lejVissza nem térítendő összeg: 12,901,348 lejÖnrész: 3,229,492 lejElső fázis értéke: 10,649,834 lejMásodik fázis értéke: 2,251,514 lej + az önrészKézdivásárhely Polgármesteri Hivatala2013. január 30.Fotó: Tofán Levente

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy január 29-én, kedden Liviu Dragnea, miniszterelnök-helyettes és Simion Creţu, a Központi Fejlesztési Régió igazgatója jelenlétében aláírta a második ipari park finanszírozási szerződését Bukarestben. A második ipari park a volt Amidon szennyvíz ülepítője helyén kap helyet, a pályázat összértéke majdnem 20 millió lej.

Fontos előrelépésnek nevezte a szerződés aláírását Bokor Tibor polgármester, és bár úgy véli, egy ipari park is elég lett volna a városnak, mivel aláírt kötelezettséget kapott, továbbviszi a második ipari park tervét is. A volt Amidon területén helyet foglaló ipari létesítmény 6,5 hektáron fekszik majd, az építkezési és javítási munkálatokat két fázisban végzik - tájékoztatott a polgármester. Az első fázisban a telepen lévő iszap kitermelését, majd a terület kaviccsal való feltöltését kell elvégezni. A betontartályokat is el kell távolítani onnan, mindezt száz százalékban pályázati pénzből fedezik. A munkálat értéke több mint 10 millió lej. A második fázisban a teljes infrastruktúra kiépítése következik, a meglévő épület rehabilitálása, és egy 850 négyzetméteres fémcsarnok felépítése. A vissza nem térítendő összeg itt több mint 2 millió 2 ezer lej, az önkormányzatnak egy 3 millió 2 ezer lejes önrésszel kell hozzájárulnia a munkálatokhoz. A kivitelezés időtartama 10 hónap.

Újságírói kérdésre válaszolva a polgármester elmondta: jobbnak látta volna csak ezt az ipari parkot létrehozni, hiszen ennek területét nem kellett a városnak megvásárolnia. A volt IFET területén épülő ipari park munkálata tavasszal indul, ősszel már kész lesz. A pályázatok előírják, hogy a két ipari egységben legalább 170 munkahelyet kell létesíteni, ez kivitelezhető - véli az elöljáró.

A pályázat összértéke: 19,757,530 lej
Vissza nem térítendő összeg: 12,901,348 lej
Önrész: 3,229,492 lej

Első fázis értéke: 10,649,834 lej
Második fázis értéke: 2,251,514 lej + az önrész

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala
2013. január 30.

Fotó: Tofán Levente

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!