A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda október 7-én Kalith Attila emlékére szervezett Sportnapot. Az egész napos programok részét képezte a Kicsid Gábor Sportcsarnok előterébe meghirdetett Asztalitenisz Bajnokság is, amatőr sportolók számára. A csütörtök délutáni rangadóra különböző korosztályokban több mint ötvenen neveztek be. A legtöbben a IX - XI osztályosok kategóriájában indultak. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán!

A test és a lélek egyensúlyban való edzése érdekében évente négy alkalommal különböző korcsoportok számára megrendezésre kerülnek asztalitenisz bajnokságok. Ez alkalommal is a férfiak és a nők külön kategóriában szerepeltek, hat asztalon mérve össze pingpong tudásukat. Az öt, illetve hat tagú csoportok első két helyezettje léphetett tovább a negyeddöntőbe, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a verseny. A három órás küzdelem után a következő eredmények születtek.

Nyertesek névsora:

V osztályosok: I. Fejér Ábel, II. Csiszár Kriszta, III. Koncz Anita-Alexia, Kicsid Boglárka
VI - VII osztályosok: I. Gergely Botond, II. Hegyeli Márk, III. Nagy Roland
IX - XI osztályosok: I. Gázsmér Ernő, II. Gerebenes Levente, III. Bodó Márk
Nők: I. Csiszér Mariana, II. Simon Loredana, III. Székely Emőke, Nane Sahakyan
Férfiak: I. Lénárt-Kendi István, II. Handra Benedek , III. Bede Tihamér, Vitán Domokos

A remek hangulatú verseny végén a résztvevők érmeket, könyveket és okleveleket kaptak, senki nem ment haza üres kézzel. A legidősebb versenyző a 65 éves Márton Jószef volt. Az esemény a Communitas Alapítvány, a Kovászna megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság és az Európai Szolidaritási Testület támogatásával valósult meg. Köszönjük a segítők részvételét és gratulálunk a díjazottaknak!

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Davit Mamulyan és Harai Adrienn