Életre ítélve - kötetbemutató

Nemrég megjelent a Kriterion könyvkiadónál Ambrus Lajos Életre ítélve című kötete, a kortárs erdélyi prózairodalom egyik jeles udvarhelyszéki példája, amelyet szerdán, október 2-án 17:30 órakor a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében mutatnak be a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezésében. Az „egyszerre hazanéző és távolba látó író” korondi elbeszélő művészetét és lírai erejű nyelvezetét P. Buzogány Árpád művelődésszervező, a Hagyományőrzési Központ munkatársa méltatja, a kötetet a szerző dedikálja.

„Tamásira, Nyirőre is emlékeztet, s a maiak közül talán a stílusteremtő Bölöni Domokos különleges előadásmódjával vethető össze leginkább” - áll a kiadói ajánlásban Ambrus Lajos prózájának besorolása, és a jellemzése így folytatódik: „rendkívül szuggesztíven képes a székely kedélyállapotok hullámzását, a csavaros észjárás fürge változásait, gondolat és érzelem vibráló játékait a sűrítve tömörítő nyelvi kifejezésekben és figurákban, a sugallatos szófordulatokban, mondathajlításokban, sejtetéses elhallgatásokban és megtöredező asszociációkban, metaforákban, képzet-összeszikráztató történetmondásokban lekottázni.” Nagy szeretettel ajánljuk az olvasóknak e kötetet a szerdai könyvbemutatón, a szerző dedikálásával!
Az esemény szervezője Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partnerek: Művelődési Ház, Székelyudvarhely és a korondi Firtos Művelődési Egylet.