Amerikai nagybácsi járt Ikafalván

Október 8-22. között tartottuk Ikafalván az Ikafalvi Művelődési Napokat a IX. Székelyföld Napok keretén belül. A programsorozat kiemelkedő eseménye a gyerekeknek, ifjaknak szervezett foglalkozások mellett, az október 16-án megtartott filmvetítés volt. Több tucat ikafalvi nézte meg a Kaptár Dokumentumfilm-Szemle egyik alkotását, a Szkítia I. című filmet.

A Művelődési napok kiemelkedő eseménye egyértelműen az október 20-án szombaton az Aldobolyi Végvidék Színjátszó Csoport által bemutatott: Az orvosnál, Az amerikai nagybácsi, és A vonós négyes előadás csokor volt. Az aldobolyi a társulat vezetője, Henning Emese röviden bemutatta a színjátszó csoportot, és a zsúfolásig telt az Ikafalvi Művelédési Otthonban el is kezdődtek az előadások. Vastapssal jutalmazta a lelkes közönség az igényesen, humorosan kivitelezett előadásokat. Néhány perc után máris „működött” az előadás a közönség az előadókra és az előadók a közönségre hangolódtak.

Az őszi betakarodás vége felé közeledve jó volt egy kicsit megállni, megpihenni és szellemileg is töltekezni. Örülünk annak, hogy az immár rendszeressé vált őszi Ikafalvi Művelődési Nap sorozatba a szomszéd településekről, például Csernátonból is átjönnek az érdeklődők.

A szervező Csillagösvény Egyesület, és az Ikafalvi Református Egyházközség nevében köszönjük a Kovászna Megyei Közművelődési Központ, a Communitas Alapítvány, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, és a Kovászna Megye Tanácsa támogatását. Hálásak vagyunk az ikafalvi Nőszövetség segítségéért, akik az előadást követő szeretetvendégségen finom süteményekkel örvendeztették meg a vendégeinket.

Bardócz Csaba