Áprilisi események a Háromszék Táncegyüttesnél - Táncházak és Szent György Napok

Újabb zsúfolt tavaszi hónapot kezd a Háromszék Táncegyüttes. A Vágják az erdei utat… c. folklórműsor április elején esedékes turnéja után, a Könczei Árpád rendezte Mundruc c. táncszínházi produkciót újítja fel a társulat. Ezt követően szabadelőadásban is látható lesz a nemrég bemutatott Világhírű Redever c. táncjáték, később pedig a Szent György Napok kulturális programkínálatában is aktív szerepet vállal az intézmény.

Turnén a Vágják az erdei utat… című folklórműsor

Április 1-4. között négy állomásos turnén vesz részt a Háromszék Táncegyüttes, a Vágják az erdei utat… című folklórműsorával. Az Ivácson László által rendezett előadást Szatmárnémetiben, Nagykárolyban (ápr. 2.), Margittán (ápr. 3.) és Nagyváradon (ápr. 4.) is láthatják az érdeklődők. A 2018 szeptemberében bemutatott folklórelőadás keserű-édes emlékezés, egy olyan táncos-zenés barangolás, amelyben a gyergyói, a küküllő-menti, a sajó-menti és az észak-mezőségi tájegységek magyar, román, illetve cigány népzene és néptánc világába utaztatják a nézőt – száz évet vissza az időben.


Újra műsoron a Mundruc című táncszínházi előadás

A hónap második hetében, április 9-12. között összesen négy alkalommal lesz látható a Könczei Árpád által rendezett Mundruc c. előadás. A népszerű táncszínházi produkciót többek közt a sepsiszentgyörgyi székhelyen, illetve Balánbányán és Négyfaluban is játssza a társulat, az alábbi program szerint:

április 9, kedd, 19 óra – Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió
április 10, szerda, 19 óra – Balánbánya, Művelődési Ház
április 11, csütörtök, 19 óra – Négyfalu, Multikulturális Központ
április 12, péntek, 13 óra – Sepsiszentgyörgy, Háromszék Táncstúdió (szervezett előadás)

Szabadelőadásban a Világhírű Redever című táncjáték

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Háromszék Táncegyüttes április 16-án, kedden 18 órától családi előadásként is műsorra tűzi a nemrég bemutatott Világhírű Redever c. táncjátékát. A Molnár Szabolcs, Fazakas Misi és László Csaba nevével fémjelzett produkcióra a Központi Jegyirodában, hétfőtől csütörtökig 10 és 16 óra között, pénteken pedig 11 és 13 óra között (telefonszám: 0267-312104) válthatók jegyek. Online jegyértékesítés a www.biletmaster.ro oldalon.

Az említett produkciót április 17-én, szerdán szervezett gyerekközönségnek is játssza a társulat.

Táncházak és Szent György Napok

A következő időszakban összesen három ízben szervez táncházat a Háromszék Táncegyüttes, a Lajtha László Alapítvány és a Kónya Ádám Művelődési Ház. Míg az elsőre április 12-én, pénteken 20 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban, addig a második és harmadik táncház már a Szent György Napok programjába igazodik. Így az utóbbi két esemény május 3-án, pénteken, illetve május 4-én, szombaton, mindkét alkalommal 20 órától, rendhagyó módon a Tamási Áron Színház előcsarnokában lesz megtartva.

Az említett táncházak mellett a Háromszék Táncegyüttes saját produkcióval is csatlakozik a Szent György Napok idei programkínálatához. Konkrétan: április 29-én, hétfőn este 19 órától az Ivácson László rendezte Vágják az erdei utat… című folklórműsorát játssza az érdeklődő közönség előtt. Az esemény helyszínéül most is a Háromszék Táncstúdió szolgál, előzetes jegyvásárlásra a Központi Jegyirodában és a www.biletmaster.ro oldalon van lehetőség.