Árnyas-fényes családi délelőtt a múzeumban - Madarak és fák napja 8-szor a Székely Nemzeti Múzeumban

Május 25-én, szombaton délelőtt nyolcadik alkalommal szervez programot a Székely Nemzeti Múzeum a természetet ünneplő jeles naphoz, a Madarak és fák napjához kötődve.

Idén egy különleges hobbiállatról, majd az egyik legzümmögőbb és egyben leginkább védelemre szoruló rovarról tudhatnak meg többet az érdeklődők, mely utóbbi élőlény szorosan köthető a múzeumban látható aktuális tárlat témájához.

A rövid ismeretterjesztő előadás, majd film után madaras árnyszínház készítésére hívjuk a család minden tagját. Ennek a lenyűgöző, fénynek és árnyéknak játékára épülő technikának elsajátítására és kipróbálására rövid, de annál izgalmasabb bemutató után kerül sor.

A program egész ideje alatt az érdeklődők madaras rakosgatókat próbálhatnak ki és az év élőlényeiről olvashatnak érdekes tudnivalókat.

Részletes program:
11 órától Toró Ákos, a Váradi József Általános Iskola tanulója mutatja be hobbiállatát, a leopárdgekkót.
11:30 órától vetítésre kerül a Székelyföldi Népi Mesterségek sorozatból a Méhészetről szóló kisfilm. (Készítették: Kinda István és Simon József)
12:00 Az árnyszínház árnyékos és fényes oldalát mutatja be a Cimborák Bábszínház vezetője, Péter Orsolya.
12:15-14:00 Madaras-növényes árnyfigurák és árnyékszínház-készítés.
A program a változó időre való tekintettel a múzeumépületben fog zajlani. A belépés ingyenes. A szervezők fenntartják a programváltozás jogát.