A MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér bemutatja az INTERSECȚIA projektet, amely Emanuela Ascari kezdeményezéseként művészeknek és kutatóknak ad otthont egy vidéki környezetben a bodzafordulói Fenyősön. A projekt alapját képező célokról és gondolatokról Emanuela Ascari beszél, valamint az INTERSECȚIA egyik idei meghívott vendégművésze, Gedske Ramlřv az általa követett diskurzus mentén ismerteti a rezidenciaprogram alatt megfogalmazódott gondolatait kutatásáról, a helyi kontextus feltérképezése tükrében.

A programhoz kapcsolódóan Gedske Ramlřv két korábbi alkotását, a Terminator – studies for a topography of twilight zones, 2017, 12 darabból álló rajzsorozatot és a Prć-Locus physis. A ‘sound allegory’, 2014, videóművet tartalmazó stúdiókiállítást 2018. augusztus 19-ig, hétfő kivételével, naponta 11-19 óra között tekintheti meg a közönség.

Az eseményre 2018. július 27-én, pénteken, 19 órakor kerül sor a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér alagsorában az ART INStITUt – romániai művészeti intézmények, a kortárs művészet szolgálatában álló szervezetek bemutatása programsorozat – keretén belül.

www.intersectia.org
www.emanuelaascari.it
ramlov.tumblr.com
https://www.facebook.com/events/857205077804130/