A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda április 22-én amatőr sportolók számára újra megszervezte a tizenharmadik Tavaszi Zöld Napok keretén belül a hagyományos asztalitenisz bajnokságot a Kicsid Gábor Sportcsarnok előterébe. A szombat délelőtti rangadóra különböző korosztályokban több mint negyvenen neveztek be. A legtöbben az ifjak kategóriájában indultak. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán!

A test és a lélek egyensúlyban való edzése érdekében évente négy alkalommal különböző korcsoportok számára megrendezésre kerülnek asztalitenisz bajnokságok. Ez alkalommal is a felnőtt férfiak és a nők külön kategóriában szerepeltek, hat asztalon mérve össze pingpong tudásukat. Az öt, illetve hat tagú csoportok első két helyezettje léphetett tovább a negyeddöntőbe, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a verseny. A több mint három órás küzdelmet követően a következő eredmények születtek.

Nyertesek névsora:

Fiúk: I. Sipos Szabolcs, II. Secares Róbert, III. Rákosi Botond, Venczel Tamás
Lányok: I. Szabó Tímea -Barbara, II. Beck Renáta, III. Koncz Anita, Füstös Orsolya-Noémi
Nők: I. Székely Emőke, II. Gülcan Babir, III. Sinem Tosun, Mariam Evanesyan
Férfiak: I. Kocsis Zoltán, II. Dávid Zoltán, III. Benkő István, Bālācsan Gheorge

A remek hangulatú verseny végén a résztvevők érmeket és okleveleket kaptak, a legidősebb résztvevők ez alkalommal is különdíjban részesültek, senki nem ment haza üres kézzel. Köszönjük a segítők részvételét és gratulálunk a díjazottaknak!

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Sinem Tosun és Gülcan Babir

A rendezvény lehetőségét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Európai Szolidaritási Testület biztosította.