Átadták a Sportcsarnok melletti játszóteret
A gyerekek legnagyobb örömére, újabb játszóteret adtak át Kézdivásárhelyen. A Tekerj egy jó célért akció keretében összegyűjtött pénzből a Háromszéki Közösségi Alapítvány, a Kézdivásárhelyi Önkormányzat és a Zöld Nap egyesület együttműködése révén megvalósult játszóteret péntek délután 2 órától adták át a Sportcsarnok mellett.
Bokor Tibor polgármester örömét fejezte ki, hogy a nem rég még elhanyagolt állapotban levő területet az önkormányzatnak civil szervezetekkel és vállalkozókkal együttműködve sikerült újjá varázsolnia. „Nemcsak, hogy megváltozott a városkép, hanem nap mint nap több százan látogatnak ki ide, a gyerekektől egészen a nyugdíjas korosztályig” – emelte ki az elöljáró
Bereczki Kinga, a Háromszéki Közösségi Alapítvány elnöke szintén az önkormányzat, a civil szféra és a cégek együttműködésének fontosságát hangsúlyozta. „Pozitív volt tapasztalni annak a sok embernek a lelkesedését a Tekerj egy jó célért akcióban, valamint azt is, hogy az idegen befektető család tagjai is részt vesznek a kerékpározásban, hiszen ez azt példázza, hogy nem csak a profit számít, hanem a közösség is, amelyik megdolgozik a profitért.” – mondta az elnöknő. Ugyanakkor úgy értékelte, hogy a megvalósítás azt bizonyítja, hogy értelme van a Közösség kártya használatának, hiszen a Tekerj egy jó célért akció megvalósításának költségét teljes egészében a Közösségi kártya alapból fedezték. A beruházás teljes költsége 14 000 lej, de az elnöknő szerint a beruházás eszmei értéke az igazán lényeges.