Augusztusi Ifjúsági Nap Ikafalván - Éjszakázás az Isten házában

Alsócsernáton, Dálnok, Eresztevény, Felsőcsernáton, Kézdivásárhely, Mikóújfalu, Sepsiszentgyörgy, és Ikafalva ifjai gyűltek össze a soron következő ifjúsági napra az Ikafalvi Falu Házban augusztus 28 kedden délután. Bardócz Csaba helybeli lelkipásztor köszöntésével, eligazításával és áhítatával kezdetét is vette az Augusztusi Ikafalvi Ifjúsági Nap.

Forgószínpad szerűen asztaltenisz, surlatás, íjazás és a Bardócz Tímea által írt Találkozás láthatatlan színházon vettek részt az ifjak. Érdekes kontraszt volt a felpörgető sporttevékenységek után látni, hogy a láthatatlan színház mennyire megérintette elgondolkodtatta a résztvevőket. Az est meglepetését a Lukács Irén tanítónő tartogatta az ifjak számára, aki egy nagy tál különlegesen finom darázsfészekkel lepte és örvendeztette meg a résztvevőket. Isten áldja meg ezért is. Vacsora után a Viskó című filmet tekintettük meg.

Éjfélkor tábor tűzet gyújtottunk a csapat egy része a tábortűznél szalonnát sütött, vagy beszélgetett a másik része a templomban az újszövetséget kezdte el olvasni. Különleges hangulata van annak, amikor az ember egy templomban virraszthat, ahol az evangélium, az ige szól. Nagyon sokan vállalkoztak az olvasásra, akiket Majos Zoltán teológus hallgató osztott be. A napi eligazításnál elhangzott, hogy ez az esemény, ahol nem kötelező aludni, sokan éltek is a lehetőséggel és a templomban virrasztottak a Szentírás igéi mellett. Meglepő volt azt látni, hogy a Z generáció szívesen olvassa a Szentírást, mert reggel a tervezetnél másfél órával hosszabb ideig tartott az olvasás, mintha nem karták volna abba hagyni.

Reggeli után kitakarítottuk a Falu házat és abban a reményben, hogy a Szeptemberi Ifjúsági Napon, szeptember 14-én pénteken 17 órakor újra találkozunk elbúcsúztunk egymástól. Köszönjük Bardócz Tímea programfelelős, Bálint Gyopár, Bartos Brigitta, Csorba Eszter, Fetés Hanna, Farkas Paula, Majos Zoltán, Dulló Zalán, Zágoni Hunor, Lukács Zsombor, és Szilágyi-Nagy Zétény önkéntesek segítségét, valamint a Magyar Kormány által működtetett Bethlen Gábor Alap támogatását, akik lehetővé tették, hogy ez az esemény megvalósuljon.

Ikafalvi Református Egyház Sajtószolgálata