A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi sportiroda újra kerékpáros felvonulást szervez a céhes városban az Európai Mobilitási Hét alkalmával. Az idei kampány egyik hosszú távú célkitűzése az, hogy rávegye a rendszerint autóval munkába, iskolába vagy kikapcsolódni járó polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe. Számítunk az idén is rád a Critical Mass kerékpáros demonstráción szeptember 21, 17 órakor a Sportcsarnok előtti téren Regisztrálj be a rendezvény elején a helyszínen és ajándékokat nyerhetsz.

Az Európai Mobilitási Hét fő célja a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése. A programsorozat az autózás helyett a közösségi közlekedés használata, a kerékpározás és gyaloglás mellett érvel. Idei témája is a tiszta, közösségi és intelligens mobilitás, a tisztább közlekedési módok előnyeinek hangsúlyozása, az intelligens közlekedési technológiák és közösségi mobilitás nyújtotta lehetőségek kihasználásának ösztönzése. Azért, hogy ez a felvonulás valóban a városi kerékpározás érdekeit szolgálja, és mindenki számára kellemes emlék maradjon arra kérünk, hogy fogadd meg az alábbi tanácsokat!

A felvonuláson kerüld a fokozottan balesetveszélyes helyzeteket. Ne most mutasd meg milyen nyaktörő mutatványokat tudsz a bringáddal!
Az úttest jobb oldali sávjában haladj, felezővonalat pedig semmi esetre se lépd át!
A felvonulás alatt soha ne menj fel a járdára, fűre! Amúgy sem szabad.
Ne menj túl közel az előtted haladó bringáshoz, de lehetőség szerint ne legyen köztetek egy autóhossznál nagyobb távolság. A menet átlagsebessége kb. 12 Km/h lesz.
Ha megállni kényszerülsz azt mindenképp az út szélén tedd! Bármikor kiszállhatsz.
A zebráknál számíts az eléd lépő vakmerő gyalogosokra!
Mindenben kövesd a biztosító rendőrök és szervezők kéréseit! Ne előzd meg a menet élén haladó szervezőket, és ne maradj le a záróemberek mögé.
Autósokat, gyalogosokat nem molesztálunk, nem sértegetünk! Ha ilyen bringást látsz, kérünk mindenképpen szólj rá! A kerékpározást népszerűsíteni jöttünk, nem ellenségeket gyűjteni.
A felvonulás előtt és alatt ne fogyassz alkoholt! Piásan kerékpározni amúgy is tilos.
A közlekedési szabályok betartásáról a felvonulás után se feledkezz meg.
Reméljük, idén is sokan csatlakoztok hozzánk! Azon kívül, hogy eljössz többet is tehetsz a felvonulás sikeréért! Hívd a bringás barátaidat is! Ebben segíthet a facebook esemény vagy ennek a bejegyzésnek a megosztása. A plakátból nyomtass egy párat! Tedd ki olyan helyekre ahol sokan láthatják és meg is engedték. (faliújság, ismerős bolt kirakata...)

Támogató: Kézdivásárhely Önkormányzata​, a Communitas Alapítvány a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Erasmusz plusz program

Médiatámogatók: Profi Rádió, Szék-helyek, Siculus rádió, Kezdi.info, Székely Hírmondó, Polyp Tv, Háromszék