A kiállítást megnyitja: dr. Bereczki Ibolya, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum mb. főigazgatója és dr. Sári Zsolt, a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum tudományos és ismeretátadási igazgatója.
Megnyitó: 2014. október 11., szombat 12 óra.
A kiállítás 2014. október 14 és 2015. február 21 között látogatható.

A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum 2007-től tudatosan gyűjti és dolgozza fel a város polgárságának tárgyi emlékeit. Jelen kiállítás során a polgári étkezési szokásokkal kapcsolatos tárgyakat és dokumentumokat szólaltatnak meg. A kiállítás célja bemutatni azt a szigorú rendet, tiszteletet, mely a mindennapi táplálékot a beszerzési pontoktól, piactól, bolttól a feldolgozás és tárolás különböző helyein és eljárásain keresztül a tálalás, elfogyasztás alkalmainak áthághatatlan illeméig végigkísérte.

A múzeum munkatársai arra kérik a kiállítást osztályokkal megtekinteni vágyó pedagógusokat, hogy látogatási szándékukat, időpont egyeztetés érdekében, jelezzék Dimény Erika múzeumpedagógusnak a 0267 361748 telefonszámon vagy a dimenyerika.sznm@gmail.com email-címen. Előzetes egyeztetés alapján a diákok interaktív tárlatvezetés vagy múzeumpedagógiai foglalkozás (feladatlap, szerepjáték) során ismerhetik meg a kiállítást.

Október 18-án, november 8-án, november 29-én és december 13-án 10-13 óra között Konyha-Művészet címmel tartanak múzeumpedagógiai foglalkozást gyerekeknek.


A kiállítást rendezte: Dimény Attila, Dimény Erika és Dobolyi Annamária.

Magánszemélyek kik a kiállítást támogatták:
Beke Boróka (Zabola)
Bene Gabriella
Biszak Katalin
Farkas Gábor
György-Szakács Gizella (Gelence)
Ilyés Sándor
Imreh Emese
Kászoni Barna
Kászoni Mária
Kiss Éva
Kovács Márta (Csíkszereda)
László Endre (Sepsiszentgyörgy)
László Károly
Márton Imre
gróf Mikes Borbála (Uzon)
Molnár Szilveszter
Nagy Éva
Nagy Ibolya
Nagy Tihamér
Neagu Emília
Para Sándor (Kovászna)
Pásztor Csilla (Sepsiszentgyörgy)
Pásztor Ferenc (Sepsiszentgyörgy)
Szőcs Emese
Szőcs Dezső
Szőke Éva (Bereck)
Tóth László
Vetró András

Intézmények kik a kiállítást támogatták:
Székely Nemzeti Múzeum, Csángó Néprajzi Múzeum, Haszmann Pál Múzeum.