Incze László Céhtörténeti Múzeum - Incze László Céhtörténeti Múzeum

Incze László Céhtörténeti Múzeum

» Az étel tisztessége - polgári étkezési szokások Kézdivásárhelyen - Felhívás

Az étel tisztessége - polgári étkezési szokások Kézdivásárhelyen - Felhívás - Az Incze László Céhtörténeti Múzeum 2007-től kezdődően különös figyelmet fordít Kézdivásárhely polgári értékeinek, szellemi és tárgyi hagyatékának összegyűjtésére és bemutatására. A korábbi viselettörténeti és lakáskultúra kiállítások sikere után a múzeum a polgári étkezési szokások bemutatását tűzte ki célul.A 2014 október - 2015 február között sorra kerülő kiállításhoz ismét a lakosság támogatását kérjük.A tervezett kiállítást a piac, bolt, fűszerkereskedés, kamra, konyha, ebédlő, vendéglő, szabadtéri étkezések témakörök szerint tagoljuk. Ezekhez kölcsönöznénk tárgyi emlékeket valamint fotókat, képeslapokat, korabeli szakácskönyveket, recepteket.Felkérünk mindenkit, aki rendelkezik második világháború előtti bevásárlással, tárolással, főzéssel, étkezéssel, asztalterítéssel, vendéglátással kapcsolatos tárgyakkal, dokumentumokkal és fotókkal jelezze a múzeumnak a 0267-361748 telefonszámon 2014 június 30-ig.A kiállításra szánt darabokat a múzeum kölcsönkéri és a kiállítás bezártával épségben visszaadja a tulajdonosoknak.

Az Incze László Céhtörténeti Múzeum 2007-től kezdődően különös figyelmet fordít Kézdivásárhely polgári értékeinek, szellemi és tárgyi hagyatékának összegyűjtésére és bemutatására. A korábbi viselettörténeti és lakáskultúra kiállítások sikere után a múzeum a polgári étkezési szokások bemutatását tűzte ki célul.

A 2014 október - 2015 február között sorra kerülő kiállításhoz ismét a lakosság támogatását kérjük.
A tervezett kiállítást a piac, bolt, fűszerkereskedés, kamra, konyha, ebédlő, vendéglő, szabadtéri étkezések témakörök szerint tagoljuk. Ezekhez kölcsönöznénk tárgyi emlékeket valamint fotókat, képeslapokat, korabeli szakácskönyveket, recepteket.
Felkérünk mindenkit, aki rendelkezik második világháború előtti bevásárlással, tárolással, főzéssel, étkezéssel, asztalterítéssel, vendéglátással kapcsolatos tárgyakkal, dokumentumokkal és fotókkal jelezze a múzeumnak a 0267-361748 telefonszámon 2014 június 30-ig.

A kiállításra szánt darabokat a múzeum kölcsönkéri és a kiállítás bezártával épségben visszaadja a tulajdonosoknak.

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!