A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda február 10-én amatőr sportolók számára újra megszervezte a hagyományos Asztalitenisz Bajnokságot a Kicsid Gábor Sportcsarnok előterébe. A péntek délutáni rangadóra különböző korosztályokban több mint hetvenen neveztek be. A legtöbben a felnőtt férfiak kategóriájában indultak. A rendezvényen készült fotók megtekinthetők a Zöld Nap Egyesület Facebook oldalán!

A test és a lélek egyensúlyban való edzése érdekében évente négy alkalommal különböző korcsoportok számára megrendezésre kerülnek asztalitenisz bajnokságok. Ez alkalommal is a felnőtt férfiak és a nők külön kategóriában szerepeltek, hat asztalon mérve össze pingpong tudásukat. Az öt, illetve hat tagú csoportok első két helyezettje léphetett tovább a negyeddöntőbe, ahol már egyenes kieséses rendszerben folytatódott a verseny. A több mint három órás küzdelmet követően a következő eredmények születtek.

Nyertesek névsora:

Gyerekek: I. Bartos Hunor, II. Ieva Reznikova,
Fiúk: I. Mátyás Barna, II. Lázár Botond, III. Jurij Cvikl, Secares Róbert
Lányok: I. Giorgia Giacobbi, II. Lucija Vrbinc, III. Elisa Vidali, Szabó Tímea -Barbara
Nők: I. Sacchetto Sary, II. Iza Gros, III. Metka Vrbinc, Teja Stritof
Férfiak: I. Handra Benedek, II. Máriás Róbert, III. Bālācsan Gheorge, Benkő István
A remek hangulatú verseny végén a résztvevők érmeket és okleveleket kaptak, a legidősebb résztvevők ez alkalommal is különdíjban részesültek, senki nem ment haza üres kézzel. Köszönjük a segítők részvételét és gratulálunk a díjazottaknak!

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Alik Mazmanyan és Sinem Tosun

A rendezvény lehetőségét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt és az Erasmusz plusz program biztosította.