Négy napirendi pont megtárgyalására ült össze Kézdivásárhely Helyi Tanácsa január 8-án, csütörtökön reggel. A határozattervezetek megvitatása előtt a tanácsosok egy perces néma csenddel adóztak Coos Henneveldnek, Kézdivásárhely díszpolgárának, aki január 6-án hunyt el Maassluisban, a céhes város testvérvárosában.

A határozattervezeteket Bokor Tibor polgármester terjesztette elő, az első pontban a víz- és szennyvízhálózat kiépítésére vonatkozó pályázat hatékonysági tanulmányának és gazdasági-technikai mutatóinak jóváhagyása volt terítéken, amelyben három komolyabb haszonjármű megvásárlásáról kellett döntenie a tanácsnak. A haszonjárművek a helyi Közüzemek Rt. tulajdonát képezik majd, ezért sok olyan víz- és szennyvíz problémát megoldanak a jövőben, amelyért eddig Sepsiszentgyörgyhöz kellett fordulnia a városnak, hangsúlyozta a polgármester. A második napirendi pontban az IFET helyén épülő ipari park banki hitelének többi részének lehívásáról döntöttek. Amint azt a polgármester elmondta, a 2014-ben igényelt hitel 25 százalékát sikerült elköltenie a munkálattal megbízott cégnek, a fennmaradó részt erre az évre vinnék át. Harmadszor a város 2014-es évi költségvetési hiányának kiegyenlítésére vonatkozó határozatot hagyták jóvá, amely azt írja elő, hogy a 2013-as évről fennmaradt összegeket mire költötte a város. Az utolsó pontban az önkormányzat és a hozzá tartozó intézmények 2014-es évi költségvetési többletének felhasználását szavazták meg, arról döntöttek, hogy a többletet mire használhatják a 2015-ös évben.

Az ülés végén Bokor Tibor polgármester közölte, szeretné, ha a tanács még január végéig elfogadná az erre az évre szóló költségvetést.