2021. őszén a Zöld Nap Egyesület vezetősége betartva a járványügyi előírásokat az önkéntesei számára az év harmadik csapatépítő tréningjét szervezte meg. A kétnapos tréning tartalmazott interaktív előadást, csoportépítő, bemelegítő jégtörőket, valamint honismereti túrát is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

Első nap, a kézdivásárhelyi Sportszálló társalkodójában, az örményországi Lilit Araqelyan ESC önkéntes koordinálásával zajlott az esemény, ahol számos kreatív, kommunikációs, csapatépítő, önismereti és mozgásos tevékenységek variálásával olyan játékokat sajátítottak el a résztvevők, amelyek nagyban hozzájárulnak a kommunikációs készségek-és egészségfejlesztéséhez, valamint a figyelem-és memóriaerősítéséhez. Ezt követően a szintén örményországi Davit Mamulyan ESC önkéntes előadását hallgathatták meg. A nap eseményeit társasjátékkal és értékeléssel zárták. Vasárnap honismereti kirándulással folytatták a programot, amelyre a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképző IX. B kisgyermeknevelő szak osztálya és azok szülei is csatlakoztak. A felsőháromszéki gyalogtúrával egybekötött barangoláson olyan természeti, kulturális-és történelmi értékeket kerestek fel, mint a kézdiszentléleki és kézdiszentkereszti római katolikus templom, egyháztörténeti múzeum, a térség emlékfái, borvizei, valamint az Almási vár.

A helyismereti tudnivalókat, Kis Emese irányításával, Bartók Kinga és Borsó Andrea tanulók ismertették. A gyalogtúra végén a lelkes csapat, Kiss Zoltán által készített meglepetésben részesült, aki üstben forralt, fahéjjal ízesített vaníliásbórral várta vissza a melegedni vágyó túrázókat. Ezt követően, pedig Ráduly Blanka szüleinek a meghívására Kézdiszentéleken, közös teázásra, zsíros kenyér és sütemény fogyasztására került sor. Összesében a kétnapos csapatépítő programot felszabadult hangulat, remek élmények, hatották át. Hálás szívvel köszönjük Kiss Zoltánnak és a Ráduly családnak a vendéglátást.

Szerző: Kis Emese

Fotó: Nane Sahakyan és Balázs Attila