2021. május 15-én a Zöld Nap Egyesület vezetősége az önkéntesei számára "Gondolkodjunk együtt" címmel betartva a járványügyi előírásokat az év második csapatépítő tréningjét szervezte meg. A tréning tartalmazott előadást, csoportépítő, kommunikációs, bemelegítő jégtörőket, kézműves tevékenységet, valamint számos mozgásos játékot is. Az eseményen készült fotók megtekinthetőek az egyesület Facebook oldalán.

A kétnyelvű szakmai értekezlet, csapatépítő tréning a céhes városban került lebonyolításra, melynek elsődleges célja volt egy interaktív, játékos mégis tartalmas, és legfőképp különböző készségeket fejlesztő tréning szervezése, ugyanakkor nem volt hiány a kreatív fejtörőkből sem. A tizenhárom jelenlévő önkéntes számára először a kézdivásárhelyi Kovács Gyula, az X Balloon Transylvania tulajdonosa tartott egy érdekes előadást. Többek között megtudhatták, hogy általában 300 és 1000 méter közötti magasságba viszi Gyula az utasokat. Körülbelül ötszáz méteren jól látszanak a talajon az állatok, könnyen felismerhetőek a települések is. Ezer méteren pedig leginkább a magasabb csúcsokat érdemes megnézni.

Az interaktív bemutatót követően a Sportszálló Társalgójában a résztvevők egy több órás vetélkedő keretén belül betekintést nyertek az egyesület mindennapjaiba, olyan módszereket ismertek meg, melyek használatával kiléphettek a mindennapi monotonitásból egy kicsit a kommunikációban és koordinációban is kipróbálva dolgozhattak egy-egy csapat keretén belül. Mindenki nagy örömmel és lelkesedéssel várta a jobbnál jobb kihívásokat. Ana Jgerenaia a szervezet grúziai ESC önkéntese által összeállított csapatépítő és élménypedagógiai foglalkozások során a bizalom kiépítésén, a csapatmunka elsajátításán volt a legnagyobb hangsúly. "Úgy érzem, mindenkinek hasznos és tanulságos volt ez az együtt eltöltött időszak. Amit itt ismertünk meg, úgy érzem mindnyájunknak hasznára válik." - nyilatkozta az egyik résztvevő. A csapatépítő végeztével a szervezet önkéntesei átbeszélték az elkövetkező időszak fontosabb tevékenységeinek fejlesztési tennivalóit is és egy közös vacsorával zárták a szombati napot.

Támogató: Sportiroda és az Európai Szolidaritási Testület

Szerző: Ráduly Attila

Fotó: Ráduly Attila és Ayten Kurnaz