Az Ezüst Akadémia Oktatási Program új tanévet indít

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara 2019/2020-as tanévre is meghirdeti a töretlen sikernek örvendő oktatási programját az 50 év fölötti korosztály számára. A program Kézdivásárhelyen negyedik alkalommal indul útjára. A regisztráció 2019. szeptember 24., kedd reggel 9 órától veszi kezdetét.

Kézdivásárhelyen a Zöld Nap Egyesület székhelyén (33-as udvartér 1. szám) lehet benyújtani a jelentkezéseket a helyszínen kitöltött nyomtatott űrlapok segítségével 9:00 és 15:00 óra között. A helyek korlátozottak. Az idei tanévben 230 férőhely kerül meghirdetésre. A programba való felvétel a jelentkezés időrendi sorrendjében történik.

Az Ezüst Akadémia oktatási programra KIZÁRÓLAG az 50 év fölötti korosztályt tudják fogadni a szervezők. A résztvevők 13 előadást hallgathatnak meg. Számos érdekfeszítő előadás lesz, ugyanakkor olyanok is, amelyek hasznos tanácsokkal látják el a résztvevőket. Az előadók között szerepelnek úgy hazai nevek, mint külföldiek, annak érdekében, hogy minél színvonalasabb programot tudjanak kínálni az érdeklődőknek. Az előadások hatvan percet vesznek igénybe, melyek végén lesz lehetőség a kérdések feltevésére és megvitatására.

Az előadások tematikáját tekintve az idei évben is színes paletta fogadja a jelentkezőket. Az idei év témakörében szó lesz zenetörténetről, egészségügyről, hiedelmekről, de helyet kapnak a történelem, a pszichológia és a kertészettel kapcsolatos témák is. Az Ezüst Akadémia program keretén belül szervezett előadássorozat térítésmentes, a jelentkezők ingyenesen és önkéntesen vehetnek részt rajta.

A megnyitó alkalmával rögtön sor kerül a tanév első előadására. A tanévkezdés Kézdivásárhelyen 2019. november 7-én, csütörtökön 16:30-tól lesz a Vigadó Művelődési Ház nagytermében. Az évnyitó kezdete előtt az akadémiás hallgatók átvehetik igazolványaikat, melybe a tanév folyamán jelenléteket gyűjthetnek. Az előadások 70%-át látogató Ezüst Akadémiás hallgatók az év végén díszoklevélben részesül. Az előadásokra kéthetente, csütörtöki napokon kerül sor 16:30-tól a Vigadó Művelődési Házban.

Kézdivásárhelyen a program társszervezői és támogatói a Wegener Pro Sanitate Alapítvány, Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala és a Zöld Nap Egyesület.

További információkért látogassanak el a csik.sapientia.ro honlapra, vagy hívják a 0743-898 788-as telefonszámot.