Ezüst Akadémia Oktatási Program ismét Kézdivásárhelyen

A Sapientia EMTE Csíkszeredai Kara, Wegener Pro Sanitate Alapítvány, Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala és a Zöld Nap Egyesület közösen a 2019/2020-as tanévben ismét útjára indítja a nagyszabású Ezüst Akadémia Oktatási Programját az 50 év fölöttiek számára.

Kézdivásárhelyen a Zöld Nap Egyesület székhelyén (33-as udvartér 1. szám) lehet benyújtani a jelentkezéseket a helyszínen kitöltött nyomtatott űrlapok segítségével 9:00 és 15:00 óra között. A helyek korlátozottak. Az idei tanévben 230 férőhely kerül meghirdetésre. A programba való felvétel a jelentkezés időrendi sorrendjében történik.

Kinek szól a program?
Az Ezüst Akadémia program minden olyan 50 év fölötti személynek szól, aki szívesen részt venne a szervezett ingyenes előadásainkon, ugyanakkor Kézdivásárhelyen és környékén lakik.

Az Ezüst Akadémia oktatási programra KIZÁRÓLAG az 50 év fölötti korosztályt tudjuk fogadni. A résztvevők 13 előadásthallgathatnak meg. Számos olyan előadás lesz, amely az érdeklődést felkelti, ugyanakkor hasznos tanácsokkal látja el a résztvevőket. Az előadók között szerepelnek úgy hazai nevek, mint külföldiek is, annak érdekében, hogy minél színvonalasabb programot tudjunk kínálni az érdeklődőknek. Az előadások hatvan percet vesznek igénybe, melyek végén lesz lehetőség a kérdések feltevésére és megvitatására.

Az előadások tematikáját tekintve az idei évben is színes paletta fogadja a jelentkezőket. Az idei év témakörében szó lesz zenetörténetről, egészségügyről, hiedelmekről, de helyet kapnak a történelem a pszichológia és a kertészettel kapcsolatos témák is. Az Ezüst Akadémia program keretén belül szervezett előadássorozat térítésmentes, a jelentkezők ingyenesen és önkéntesen vehetnek részt rajta.

A megnyitó alkalmával rögtön sor kerül a tanév első előadására. A tanévkezdés Kézdivásárhelyen 2019. november 7-én, csütörtökön 16:30-tól lesz megtartva a Vigadó Művelődési Házban.

Az évnyitó kezdete előtt az akadémiás hallgatók átvehetik igazolványaikat, melybe a tanév folyamán jelenléteket gyűjthetnek. Az előadások 70%-át látogató Ezüst Akadémiás hallgatók az év végén díszoklevélben részesül. Az előadásokra minden esetben kéthetente, csütörtöki napokon kerül sor 16:30-tól aVigadó Művelődési Házban.

Az Ezüst Akadémia Oktatási Program 2019/2020-as tanévének programkínálata

2019
November 7, csütörtök - Endrei Judit: Korhatártalanul - 50 után is aktívan
November 21, csütörtök - Bálint Blanka: Gyász a családban
December 5, csütörtök - Szebeni Zsuzsanna: "Nélküle fű sem nőtt..." Báró Bornemissza Elemérné Szilvássy Carola
December 19 csütörtök, Kovács István: A szeretet forradalma

2020
Január 16, csütörtök - Csapó János: Hiedelmek, babonák, tévhitek a táplálkozásban
Január 30, csütörtök - Nyisztor Tinka: Fűben, fában kapaszkodunk! Gyógynövények használata a moldvai magyaroknál
Február 13, csütörtök - Erőss Mária: A fájdalom "története" (eredet, lefolyás, kezelés) a mozgásszervi betegségekben
Február 27, csütörtök, Ráduly Róbert Kálmán: Székelyföldi jégkorong - identitás és sport
ELMARAD - Március 12, csütörtök - Bándi Attila: Közérthető gyümölcstermesztési ismeretek
ELMARAD - Március 26, csütörtök, Bodor Zsolt: Rendszerbiológia szemlélet és betegséghálózatok kapcsolata
ELMARAD - Április 9, csütörtök - Gyéresi Júlia: A mindennapi közlési viszonyaink
ELMARAD - Április 23, csütörtök - Gelencsér Gábor: A magyar film története a kezdetektől napjainkig
ELMARAD - Május 7, csütörtök - Tonk Márton: A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem 18 éve
ELMARAD - Május 21, csütörtök - TANÉVZÁRÓ