Zöld Nap egyesület - Tavaszi Zöld Napok hetedszer - 2016 április 15 és 17 között

Tavaszi Zöld Napok hetedszer - 2016 április 15 és 17 között

» Az - On the green road - önkéntesei Ikafalván

Az - On the green road - önkéntesei Ikafalván - November 24-én a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csapata Ikafalvára látogatott. A mintegy két órás esemény az idén nyáron elkészült Nemere Útja filmvetítéssel kezdődött.A rendezvényen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.A résztvevõket házigazdaként Bardócz Csaba ikafalvi lelkipásztor köszöntötte. A videó magyar narrációval, angol felirattal készült el, főszereplője Ieva Brikmane lett önkéntes, aki turistaként fedezi fel a környék látványosságait, ismeri meg jellegzetes mesterségeit, kóstolja meg különleges ízeit. Az alábbi linken teljes terjedelmében megtekinthető a tizenhárom perces videó, mely turistacsalogatóként nyújt ízelítőt vidékünk természeti és kulturális értékeiből.Az elmúlt bő három évben számos partnerrel karöltve hoztuk létre a Nemere Útja zöld útvonalat, rengeteg munka van benne, mintegy ötszáz önkéntes segített kijelölni, felmérni, népszerűsíteni, támogatókat keresni és fenntartani azt – fogalmazott a film megnézése előtt Ráduly Attila, az egyesület elnöke.A filmvetítést követően a francia Emmanuelle Baillet és a spanyol Gema Puerma Castillo EVS önkéntesek egy rövid ismertetőt tartottak a szülőhazájukról. Az esemény záróakkordjaként egy kötetlen beszélgetés alakult ki, ahol számos kérdésre kaptak választ a jelenlévők. A zöldek köszönik az ikafalvi református egyház vendégszeretetét.Az eseményt támogatta a Bethlen Gábor Alap és a Fiatalok Lendületben program.Fotó: Kónya László

November 24-én a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csapata Ikafalvára látogatott. A mintegy két órás esemény az idén nyáron elkészült Nemere Útja filmvetítéssel kezdődött.

A rendezvényen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

A résztvevõket házigazdaként Bardócz Csaba ikafalvi lelkipásztor köszöntötte. A videó magyar narrációval, angol felirattal készült el, főszereplője Ieva Brikmane lett önkéntes, aki turistaként fedezi fel a környék látványosságait, ismeri meg jellegzetes mesterségeit, kóstolja meg különleges ízeit. Az alábbi linken teljes terjedelmében megtekinthető a tizenhárom perces videó, mely turistacsalogatóként nyújt ízelítőt vidékünk természeti és kulturális értékeiből.

Az elmúlt bő három évben számos partnerrel karöltve hoztuk létre a Nemere Útja zöld útvonalat, rengeteg munka van benne, mintegy ötszáz önkéntes segített kijelölni, felmérni, népszerűsíteni, támogatókat keresni és fenntartani azt – fogalmazott a film megnézése előtt Ráduly Attila, az egyesület elnöke.

A filmvetítést követően a francia Emmanuelle Baillet és a spanyol Gema Puerma Castillo EVS önkéntesek egy rövid ismertetőt tartottak a szülőhazájukról. Az esemény záróakkordjaként egy kötetlen beszélgetés alakult ki, ahol számos kérdésre kaptak választ a jelenlévők. A zöldek köszönik az ikafalvi református egyház vendégszeretetét.

Az eseményt támogatta a Bethlen Gábor Alap és a Fiatalok Lendületben program.
Fotó: Kónya László

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Zöld Nap Egyesület

Zöld Nap Egyesület

Utolsó frissítés: 2018-10-05 07:08:07

A Zöld Nap Egyesület környezetvédelmi, szakmai-tudományos szervezet, amely 2009 nyarán jött létre. Egyesületünk csapata ökológusokból, gazdasági szakemberekből, képzőművészekből áll, de vannak köztünk pedagógusok, mérnökök és szociológusok is. Különbözőségünk tudatában szövetkeztünk egy vallástól, politikai nézettől független cél érdekében, egy harcban, amit mindnyájan, közösen kell, megvívjunk. Működésünk óta több mint 400 eseményt tudhatunk magunk mögött. Nincs alárendelve semmilyen más jogi személynek, működése demokratikus elvek alapján történik.

Az egyesület célja

A környezettudatos gondolkodás terjesztése. Annak tudatosítása a háromszéki társadalomban, hogy az ökológiai és a társadalmi problémák kölcsönhatásban állnak egymással. Annak hangsúlyozása, hogy az ökológiai értékek védelme nem csak a hagyományos környezetvédelemmel, hanem a társadalmi berendezkedéssel is kapcsolatban áll.
A háromszéki civil öntudat építése. Annak tudatosítása a székelyföldi társadalomban.

Cím:

Utca: 33-as udvartér / 1. szám

Irányítószám: 525400 / Kézdivásárhely - Targu-Secuiesc

Helyek:

Nyitva tartás - Órarend:

 • Hétfő:
 • 00:00 - 00:00
 • Kedd:
 • 00:00 - 00:00
 • Szerda:
 • 00:00 - 00:00
 • Csütörtök:
 • 00:00 - 00:00
 • Péntek:
 • 00:00 - 00:00
 • Szombat:
 • 00:00 - 00:00
 • Vasárnap:
 • Zárva

» Hírfolyam