Zöld Nap Egyesület

» Az - On the green road - önkéntesei Ikafalván

Az - On the green road - önkéntesei Ikafalván - November 24-én a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csapata Ikafalvára látogatott. A mintegy két órás esemény az idén nyáron elkészült Nemere Útja filmvetítéssel kezdődött.A rendezvényen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.A résztvevõket házigazdaként Bardócz Csaba ikafalvi lelkipásztor köszöntötte. A videó magyar narrációval, angol felirattal készült el, főszereplője Ieva Brikmane lett önkéntes, aki turistaként fedezi fel a környék látványosságait, ismeri meg jellegzetes mesterségeit, kóstolja meg különleges ízeit. Az alábbi linken teljes terjedelmében megtekinthető a tizenhárom perces videó, mely turistacsalogatóként nyújt ízelítőt vidékünk természeti és kulturális értékeiből.Az elmúlt bő három évben számos partnerrel karöltve hoztuk létre a Nemere Útja zöld útvonalat, rengeteg munka van benne, mintegy ötszáz önkéntes segített kijelölni, felmérni, népszerűsíteni, támogatókat keresni és fenntartani azt – fogalmazott a film megnézése előtt Ráduly Attila, az egyesület elnöke.A filmvetítést követően a francia Emmanuelle Baillet és a spanyol Gema Puerma Castillo EVS önkéntesek egy rövid ismertetőt tartottak a szülőhazájukról. Az esemény záróakkordjaként egy kötetlen beszélgetés alakult ki, ahol számos kérdésre kaptak választ a jelenlévők. A zöldek köszönik az ikafalvi református egyház vendégszeretetét.Az eseményt támogatta a Bethlen Gábor Alap és a Fiatalok Lendületben program.Fotó: Kónya László

November 24-én a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület csapata Ikafalvára látogatott. A mintegy két órás esemény az idén nyáron elkészült Nemere Útja filmvetítéssel kezdődött.

A rendezvényen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

A résztvevõket házigazdaként Bardócz Csaba ikafalvi lelkipásztor köszöntötte. A videó magyar narrációval, angol felirattal készült el, főszereplője Ieva Brikmane lett önkéntes, aki turistaként fedezi fel a környék látványosságait, ismeri meg jellegzetes mesterségeit, kóstolja meg különleges ízeit. Az alábbi linken teljes terjedelmében megtekinthető a tizenhárom perces videó, mely turistacsalogatóként nyújt ízelítőt vidékünk természeti és kulturális értékeiből.

Az elmúlt bő három évben számos partnerrel karöltve hoztuk létre a Nemere Útja zöld útvonalat, rengeteg munka van benne, mintegy ötszáz önkéntes segített kijelölni, felmérni, népszerűsíteni, támogatókat keresni és fenntartani azt – fogalmazott a film megnézése előtt Ráduly Attila, az egyesület elnöke.

A filmvetítést követően a francia Emmanuelle Baillet és a spanyol Gema Puerma Castillo EVS önkéntesek egy rövid ismertetőt tartottak a szülőhazájukról. Az esemény záróakkordjaként egy kötetlen beszélgetés alakult ki, ahol számos kérdésre kaptak választ a jelenlévők. A zöldek köszönik az ikafalvi református egyház vendégszeretetét.

Az eseményt támogatta a Bethlen Gábor Alap és a Fiatalok Lendületben program.
Fotó: Kónya László

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!