Október 24-én a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium meghívásának eleget téve a Zöld Nap Egyesület törökországi ESC önkéntesei egy több órás interaktív tevékenységet tartottak. Többek között a hazai, nemzetközi önkéntességről (Európai Szolidaritási Testület) és Törökországról kaptak bővebb információt a hallgatók. Az eseményen készült fotók megtekinthetők az egyesület Facebook oldalán.

A beszélgetést a tavaly indult Heal the earth, reloaded edition II projekt bemutatásával kezdődött. Ezt követően pedig az egy éve itt tartozkodó Gülcan Babir ismertette az ESC (Európai Szolidarítási Testület) önkéntes program tudnivalóit, annak sokszínűségét, lehetőségeit. Kiemelve azt, hogy a projekt olyan külföldi kaland és kihívás is egyben, amelyben nagyon sok örömteli és élményekben gazdag tevékenységekkel kell megbirkózni a vállalkozó önkéntesnek, amire önmagának kell megkeresnie és megtalálnia a megoldást. A foglalkozást izgalmassá tette az osztályközösség nagyfokú érdeklődése, az önkéntesek ittléte iránt. Egy interkulturális párbeszédet folytatva, a diákok kíváncsian fogadták az önkéntesek válaszait a világ dolgairól, a török kultúráról és az itt tartózkodásuknak, élményeiről is.

A zöldek köszönik Krecht Gyöngyvér Mária pedagógusnak a meghívást. A rendezvény lehetőségét az Európai Szolidaritási Testület program biztosította.

Fotó: Sinem Tosun és Aysenur Bayram