Zöld Nap egyesület - Tavaszi Zöld Napok hetedszer - 2016 április 15 és 17 között

Tavaszi Zöld Napok hetedszer - 2016 április 15 és 17 között

» Az ozsdolai Kőlik barlanghoz bringáztak

Az ozsdolai Kőlik barlanghoz bringáztak - Június utolsó napján a Zöld Nap Egyesület biciklitúrát szervezett a céhes városból az elmúlt években kialakított Nemere Útján.Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.A megmozdulás alkalmával a 31 fős lelkes csapat C jelzéseket követve a Sinkovits stadion elől indulva Fortyogó fele tekert, utána Sárfalva, majd Ozsdola, Hilib, Gelence, Szentkatolna és Kézdivásárhely érintésével zárták a túrát.A zöldek a kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. A csapat tagjai minden érintett településen kis pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat. Így történt ez Ozsdolán is, ahol a bringások a 45 m hosszú, földrengés révén létrejött Kőlik barlanghoz mentek fel.A barlangászás végeztével Márkos Ágnes ozsdolai önkéntesünk kürtöskaláccsal és házi bodzaszörppel várta a túrázókat. Amit ezúton is köszönnek a bringázok.Gelencére érve Pákó Ilona gelencei lakos kalauzolásával a csapat megismerhette a falu történetét megtekintve a Szent Imre római katolikus templomot. A templom a Szent László legendáját ábrázoló freskóiról és 1628-ban készült kazettás mennyezetéről híres.Támogató: Fiatalok Lendületben programSzerző: Ráduly Attila

Június utolsó napján a Zöld Nap Egyesület biciklitúrát szervezett a céhes városból az elmúlt években kialakított Nemere Útján.

Az eseményen készült fotók az egyesület facebook oldalán tekinthetőek meg.

A megmozdulás alkalmával a 31 fős lelkes csapat C jelzéseket követve a Sinkovits stadion elől indulva Fortyogó fele tekert, utána Sárfalva, majd Ozsdola, Hilib, Gelence, Szentkatolna és Kézdivásárhely érintésével zárták a túrát.
A zöldek a kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. A csapat tagjai minden érintett településen kis pihenőt tartottak, megnézték a látnivalókat. Így történt ez Ozsdolán is, ahol a bringások a 45 m hosszú, földrengés révén létrejött Kőlik barlanghoz mentek fel.
A barlangászás végeztével Márkos Ágnes ozsdolai önkéntesünk kürtöskaláccsal és házi bodzaszörppel várta a túrázókat. Amit ezúton is köszönnek a bringázok.
Gelencére érve Pákó Ilona gelencei lakos kalauzolásával a csapat megismerhette a falu történetét megtekintve a Szent Imre római katolikus templomot. A templom a Szent László legendáját ábrázoló freskóiról és 1628-ban készült kazettás mennyezetéről híres.

Támogató: Fiatalok Lendületben program

Szerző: Ráduly Attila

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

» Zöld Nap Egyesület

Zöld Nap Egyesület

Utolsó frissítés: 2018-10-05 07:08:07

A Zöld Nap Egyesület környezetvédelmi, szakmai-tudományos szervezet, amely 2009 nyarán jött létre. Egyesületünk csapata ökológusokból, gazdasági szakemberekből, képzőművészekből áll, de vannak köztünk pedagógusok, mérnökök és szociológusok is. Különbözőségünk tudatában szövetkeztünk egy vallástól, politikai nézettől független cél érdekében, egy harcban, amit mindnyájan, közösen kell, megvívjunk. Működésünk óta több mint 400 eseményt tudhatunk magunk mögött. Nincs alárendelve semmilyen más jogi személynek, működése demokratikus elvek alapján történik.

Az egyesület célja

A környezettudatos gondolkodás terjesztése. Annak tudatosítása a háromszéki társadalomban, hogy az ökológiai és a társadalmi problémák kölcsönhatásban állnak egymással. Annak hangsúlyozása, hogy az ökológiai értékek védelme nem csak a hagyományos környezetvédelemmel, hanem a társadalmi berendezkedéssel is kapcsolatban áll.
A háromszéki civil öntudat építése. Annak tudatosítása a székelyföldi társadalomban.

Cím:

Utca: 33-as udvartér / 1. szám

Irányítószám: 525400 / Kézdivásárhely - Targu-Secuiesc

Helyek:

Nyitva tartás - Órarend:

 • Hétfő:
 • 00:00 - 00:00
 • Kedd:
 • 00:00 - 00:00
 • Szerda:
 • 00:00 - 00:00
 • Csütörtök:
 • 00:00 - 00:00
 • Péntek:
 • 00:00 - 00:00
 • Szombat:
 • 00:00 - 00:00
 • Vasárnap:
 • Zárva

» Hírfolyam