A Zöld Nap Egyesület, a Puskás Ferenc Gombfoci Klub és az Önkormányzat Sportirodája január 13-án negyedik alkalommal szervezte meg a Mozgó Délutánt a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. A több mint 140 jelenlévőnek lehetősége volt benevezni a dekázási versenybe, asztaliteniszezni, gombfocizni, táncolni a Dance is life csoporttal, kincset keresni és kipróbálhatták az Öko Catan stratégiai játékot.

Az eseményen készült fotók az egyesület Facebook oldalán megtekinthetőek.

A színesebbnél színesebb programok mellett a januári mozgó délutánon egy labda táncoltató program is volt. A több korosztályban meghirdetett dekázási versenybe 22 versenyző nevezett be, 1 lány és 21 fiú.

A nyertesek névsora:
Gyerek kategória: III helyezett - Majlát Szilárd (12 éves), II helyezett - Tódor Norbert (14 éves) és az első helyezett Darguţ Alexandru (13 éves).
Ifjak kategória: III helyezett - Erős Erik (16 éves), II helyezett - Gergely Mihály (18 éves) és az első helyezett Vitán Domokos (28 éves) aki 144 alkalommal érintette meg a labdát.
A szervezőknek a havonta megrendezett rendezvénnyel céljuk felhívni a figyelmet az egészséges életmódra és az egészségmegőrzésre egyaránt, amelyet a mozgás népszerűsítésén túl alkalmanként számos kísérő programmal igyekeznek elősegíteni.
A következő alkalom február 10-én lesz.

Fotó: Celine Berthier