Kézdi.infó - Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

Szerkeszd saját borítóképed a kézdi.infó oldaladon

» Az utolsó tagtoborzó

Az utolsó tagtoborzó - A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) február 16-án elérkezett toborzó körút utolsó állomásához, melyet Szőcs Zoltán az erdélyi Vármegye elnöke, Tóth Bálint a HVIM erdélyi szóvivője valamint Szőcs Csongor a csíkszeredai tagszervezet elnöke tartottak.A toborzó előadás első témája a kézdivásárhelyi Vármegye megalakulása volt, a kézdivásárhelyi vezető, és egyben a HVIM erdélyi elnöke elmondta, hogy pár jó barátjával szerettek volna valamit tenni a nemzetért, valahová tartozni valamint kapcsolatot teremteni a csonkahoni és az elválasztott Nagy Magyarországi magyar testvéreikkel, ezért elhívták Toroczkai Lászlót egy könyvbemutatóra. Az előadás eredményes volt, így 2005 május 5-én a HVIM alapítója hozzájárulásával megalakult a kézdivásárhelyi Vármegye.Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miben nyilvánul meg a harcunk és, hogy egyáltalán miért is harcolunk. Mi azért harcolunk, hogy nem csak gyermekeink, unokáink hanem dédunokáink is magyarul tanulhassanak, hagyományainkat nyugodtan ápolhassuk, szimbólumainkat őrizhessük és nem tűrjük az elnyomást, jogaink eltiprását és a történelmünkre büszkék vagyunk. Szervezetünk sosem tétlenkedik: rajzversenyt, szavalóversenyt, könyvbemutatókat, történelmi előadásokat, szemét gyűjtéseket, csemete ültetéseket rendeztünk, amihez sokan csatlakoztak. Immáron több mint öt éve szervezünk gyűjtést karácsonyra a szegény magyar családoknak, ilyenkor meleg ruhát, játékot, tartós élelmiszert adományozunk nekik. Nem feledkezünk meg a gyimesbükki csángókról sem, őket adomány csomagokkal, könyvekkel lepjük meg. Egy aktuális akciónk a magyar nyelvű táblák ajándékozása helyi termelőknek, cégeknek és üzleteknek, az elkövetkezendőkben szeretnénk felszólítani a bankokat, rendőrséget és bíróságot is, hogy helyezzen ki kétnyelvű információs táblákat. Évente kerül megrendezésre nemzeti fesztiválunk, a Székely Sziget, amely  idén június 28-29-30-án lesz az ötödik alkalom, ahol a nemzeti öntudat fejlesztése mellett ki is kapcsolódhatnak az érdeklődők, fő zenekarok az idén: Kárpátia, Romantikus Erőszak, Beatrice.Az utolsó toborzó is eredményes volt, négy taggal bővült a kézdivásárhelyi tagszervezet. Ez úton kívánunk nekik kitartást és eredményes munkát!

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) február 16-án elérkezett toborzó körút utolsó állomásához, melyet Szőcs Zoltán az erdélyi Vármegye elnöke, Tóth Bálint a HVIM erdélyi szóvivője valamint Szőcs Csongor a csíkszeredai tagszervezet elnöke tartottak.
A toborzó előadás első témája a kézdivásárhelyi Vármegye megalakulása volt, a kézdivásárhelyi vezető, és egyben a HVIM erdélyi elnöke elmondta, hogy pár jó barátjával szerettek volna valamit tenni a nemzetért, valahová tartozni valamint kapcsolatot teremteni a csonkahoni és az elválasztott Nagy Magyarországi magyar testvéreikkel, ezért elhívták Toroczkai Lászlót egy könyvbemutatóra. Az előadás eredményes volt, így 2005 május 5-én a HVIM alapítója hozzájárulásával megalakult a kézdivásárhelyi Vármegye.
Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy miben nyilvánul meg a harcunk és, hogy egyáltalán miért is harcolunk. Mi azért harcolunk, hogy nem csak gyermekeink, unokáink hanem dédunokáink is magyarul tanulhassanak, hagyományainkat nyugodtan ápolhassuk, szimbólumainkat őrizhessük és nem tűrjük az elnyomást, jogaink eltiprását és a történelmünkre büszkék vagyunk. Szervezetünk sosem tétlenkedik: rajzversenyt, szavalóversenyt, könyvbemutatókat, történelmi előadásokat, szemét gyűjtéseket, csemete ültetéseket rendeztünk, amihez sokan csatlakoztak. Immáron több mint öt éve szervezünk gyűjtést karácsonyra a szegény magyar családoknak, ilyenkor meleg ruhát, játékot, tartós élelmiszert adományozunk nekik. Nem feledkezünk meg a gyimesbükki csángókról sem, őket adomány csomagokkal, könyvekkel lepjük meg. Egy aktuális akciónk a magyar nyelvű táblák ajándékozása helyi termelőknek, cégeknek és üzleteknek, az elkövetkezendőkben szeretnénk felszólítani a bankokat, rendőrséget és bíróságot is, hogy helyezzen ki kétnyelvű információs táblákat. Évente kerül megrendezésre nemzeti fesztiválunk, a Székely Sziget, amely  idén június 28-29-30-án lesz az ötödik alkalom, ahol a nemzeti öntudat fejlesztése mellett ki is kapcsolódhatnak az érdeklődők, fő zenekarok az idén: Kárpátia, Romantikus Erőszak, Beatrice.
Az utolsó toborzó is eredményes volt, négy taggal bővült a kézdivásárhelyi tagszervezet. Ez úton kívánunk nekik kitartást és eredményes munkát!

Küldje el közleményét / eseményét / ajánlatát / hírdetését,
hogy elérhető legyen a Kézdi Infó-n hangosan is!

» Hozzászólások

Nincs még hozzászólás. Légy te az elsõ !

Hogy hozzászólhass be kell jelentkezned!

Hibajelentéshez kattintson ide!